måndag 21 oktober 2013

The scariest books ever...


Kunderna på The Book Depository har röstat fram de läskigaste böckerna och listan toppas (givetvis) av Kingen himself med The Shining. Jag har själv inte läst boken men sett filmen, som jag gillar skarpt! På andra plats hittar vi It av samma författare och på tredje plats Dracula av Bram Stoker. Stephen King har för övrigt hela sex böcker på den tjugo böcker långa listan. Här är listan i sin helhet: 
 1. The Shining - Stephen King
 2. It - Stephen King
 3. Dracula - Bram Stoker
 4. The Complete Tales of Edgar Allan Poe
 5. The Exorcist - William Peter Blatty
 6. Frankenstein - Mary Wollstonecraft Shelley
 7. Pet Sematary - Stephen King
 8. House of Leaves - Mark Z. Danielewski
 9. Salem's Lot - Stephen King
 10. The Turn of the Screw - Henry James
 11. The Haunting of Hill House - Shirley Jackson
 12. Nineteen Eighty-Four - George Orwell
 13. Carrie - Stephen King
 14. Misery - Stephen King
 15. Necronomicon - H.P. Lovecraft
 16. The Woman in Black - Susan Hill
 17. American Psycho - Bret Easton Ellis
 18. Goosebumps – R L Stine
 19. The Amityville Horror – Jay Anson
 20. Silence of the Lambs – Thomas Harris

Vilken/vilka är de läskigaste böckerna enligt dig?  buy the book from The Book Depository, free delivery

6 kommentarer:

 1. Jag brukar inte läsa läskiga böcker för jag kan inte sova då, men tyckte att Keplers Hypnotisören var otäck. Den läste jag för att jag hörde författarna berätta om den.

  SvaraRadera
 2. alltid toppen ... jag Älskar din superfint blogg :)

  SvaraRadera
 3. King är oftast läskig, han tar vardagliga saker och gör dem fasansfulla. Thomas Harris böcker tycker jag inte är direkt läskiga, men det är nog en smaksak :)

  SvaraRadera
 4. Den här listan är ju användbar :) Alla King har jag ju läst och en del av de andra har jag sett filmatiseringarna av. Ska kolla upp de jag missat :)

  SvaraRadera
 5. Blev inte skrämd alls av "It", "The woman in black" däremot och "The haunting of hill house", hu! Och första halvan av "The strain" som är det allra läskigaste jag läst, tyvärr tappar den allt efter den inledande delen...

  SvaraRadera
 6. Såklart att king är med på så många platser!! Jag för min del förstår inte alls vad som är så skrämmande med "The woman in black" eller "The turn of the screw". "Frankenstein" är väl knappast skrämmande på det där spökliga sättet?! Och "Dracula"?? Njaaa! Hade nog kunnat hittat mer skrämmande böcker än de där! ;-)

  SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...