måndag 21 oktober 2013

Taskill witches-trilogin av Saskia Walker

En av mina två utmaningstrilogier i Tre på tre var Saskia Walkers böcker om syskonen Taskill, Nattfjärilen, Häxmästaren och Havsdrottningen. Det är en trilogin som utspelar sig i 1700-talets England och Skottland när häxförföljelsen var som mest utbredd och minst avvikande beteende kunde få en kvinna stenad eller bränd till döds. Det var precis det som hände Jessica, Margaret och Lennox Taskills mor. Hon brändes mitt framför ögonen på sina tre barn, tvillingflickorna Jessie och Masie och storebrodern Lennox. Barnen separerades från varandra och alla gick de åt olika håll i livet. Men med den starka känslan av att någon gång ska familjen vara samlad igen.

Vid ungefär samma tid, många år senare, får syskonen Taskill känslan av att det nu är dags att leta upp de andra syskonen och efter långa, brokiga och svåra vägar kan de till sist förhoppningsvis träffas och leva vidare tillsammans. Men det är inte lätt att vara häxa och saker och ting blir inte alltid som man tänkt sig. Trots magiska krafter.

Böckerna utspelar sig ungefär samtidigt och syskonen är huvudpersoner i var son bok. Genren är en blandning mellan historisk och erotisk romantik och jag tycker att de är välskrivna. Det finns en liten skillnad i språk och stil böckerna emellan vilket är bra då det ju faktiskt är tre olika huvudpersoner. Innehållsmässigt är böckerna också informativa när det kommer till historiska inslag och tidstypiska kläder och andra vardagliga ting. Även sidokaraktärer är välbeskrivna, på alla sätt, och adderar till historien. Jag slukar böckerna ganska snabbt och det är bitvis brännande het passion och spännande vändningar och upplösningar. Jag gillar!
Nattfjärilen (del 1/3) ISBN 9789164076687 [harlequin] [adlibris] [bokus]
Häxmästaren (del 2/3) ISBN 9789164076694 [harlequin] [adlibris] [bokus] 
Havsdrottningen (del 3/3) ISBN 9789164076748 [harlequin] [adlibris] [bokus]

1 kommentar:

  1. Historisk spänning passar mig.
    Så här långt har jag kommit i tre på tre:
    http://holavedsbrudar.blogspot.se/2013/11/tre-pa-tre-en-del-kvar.html

    SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...