måndag 3 juni 2013

Månadens förlag: Resan till tidens slut av Erika Vallin

Så kom då den andra delen av Erika Vallins serie om Asrin, speglarna och Eunomia. Resan till tidens slut tar vid där föregående bok slutar. Asrin, Lima och Max skickas till England och det tar som väntat inte många minuter innan trion är inblandad i Eunomia-business igen. De kastas in i en resa genom England och Frankrike i jakt på nycklar, förstaväktare och speglar. Dessvärre verkar det bli allt tydligare vilka de kan lita på och inte. Fiona som hänger ihop med Max nu, eller Seth som Asrin inte träffat på länge och som hon längtar efter litegrann... Är de med dem eller emot dem...?

Jag tyckte mycket om första delen och den andra gör mig inte besviken. Det märks dock att det är nummer två i en trilogi - boken fungerar lite som en transport till "slutstriden" som kommer i tredje boken. Sen tycker jag att den är lite rörig. Alltså, det ger ju sig när man har läst ut den men under tiden är det faktiskt ganska svårt att hålla koll på alla. Men overall - mycket bra! Jag ser trion (Asrin, Max, Lima) lite, men bara lite, som Harry, Hermione och Ron. Även om det inte finns några som kommer i närheten av dem så får jag sådana vibbar, speciellt när de är i England och åker tåg... Jag är fortfarande imponerad av Vallins imaginära parallella universum och de karaktärer vi får stifta bekantskap med. Och jag är övertygad att hon kommer knyta ihop det här på ett ypperligt sätt i tredje och sista boken.


Författare: Erika Vallin
Språk: Svenska
Sidor: 223
Genre: Roman, Ungdom
Utgivningsår: 2013
Förlag: B. Wahlströms (recex)
Format: Inbunden
ISBN: 978-91-32-16144-5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...