tisdag 14 maj 2013

Månadens förlag: Rädda mig inte av Tahereh Mafi

Rädda mig inte! alltså. Det är näst intill poetiskt, bildspråket är levande, vibrerande, vackert och boken är bara så... bra. Verkligen, verkligen bra. Jag måste erkänna att jag hade glömt lite av vad som hände i första boken, Rör mig inte!, eftersom det var ett år sedan jag läste den. Och det tog ett par sidor innan jag kom ihåg allt som hänt före bok två (och då har jag också läst Falla sönder emellan - och på så sätt fått mer kött på benen). Men när jag väl kom in i den gick det undan. Vi möter igen Juliette och Adam och nu har de varit på Omega Point en vecka eller så och det är dags att börja träna ordentligt. Det tar ytterligare ett tag, och ett par omvälvande händelser, innan Juliette tar tag i sitt liv och gör någonting åt det. Det är intensivt, hett, sexigt, våldsamt - boken har allt. Och jag älskar språket som är lite rått och tufft emellanåt.

Triangeldramat mellan Juliette, Adam och Warner är hett hett hett och jag tror att jag just nu lutar något mer åt Team Warner om jag ska vara helt ärlig. Min nya favorit bland karaktärerna är Kenji - en frisk fläkt bland alla x-men. Och som i alla bra trilogi-tvåor måste det tillkomma en del förvirring som i sinom tid skall förklaras och förvecklingar ska ske som ger fler nivåer till berättelsen. Handlingen förs kanske inte framåt i ljusets hastighet, det jag antar jag kommer till tredje och sista boken. Men jag gillar't - åh som jag gillar't. Den där intensiteten som hon får till, att det inte går att sluta läsa och att man kommer på sig själv med att hålla andan. Ja den ni. Den är inte dålig. Den är inte dålig alls.


Originaltitel: Unravel me
Författare: Tahereh Mafi
Språk: Svenska
Originalspråk: Engelska
Sidor: 400
Genre: Roman, Fantasy
Utgivningsår: 2013
Förlag: B. Wahlströms (recex)
Format: Inbunden
ISBN: 978-91-32-16197-1

2 kommentarer:

  1. Jag tyckte bättre om den här än om den första. Främst för att det inte var så "gullig" kärlek i den här hela tiden..

    SvaraRadera
  2. Hej, du är taggad i min blogg: http://pantalaimoneandbooks.wordpress.com/2013/05/14/taggad-i-tegelstensutmaningen/

    :)

    SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...