tisdag 21 maj 2013

Månadens förlag: Det går bara inte av Camilla Jönsson


När man är ung (eller äldre för den delen) kan det lätt vara så att man får känslor för fler än en person samtidigt. Det kan vara svårt att skilja på kärlek och vänskap och man vill definitivt inte göra någon ledsen om man blir tvungen att välja mellan dessa personer. Det är precis vad som händer Emelie i Det går bara inte skriven av Camilla Jönsson. Helt plötsligt känns inte Viktor som en kompis längre utan som en ganska snygg kille som det pirrar i magen av när han rör vid henne. Emelie och Viktor börjar umgås mer och mer men Emelie har ändå svårt att veta vad hon tycker och känner. Sen på en fest träffar hon Sander som är drop dead gorgeous och fjärilarna som flyttar in i henne går inte att ta miste på - hon är kär. Men varför känns det ändå inte sådär underbart som det borde...

Jag kan känna igen det där att som 16-åring inte veta varken fram eller tillbaka. Det är klart smickrande för Emelie att två killar vill ha henne och jag förstår henne verkligen när hon inte vill såra någon av dem genom att välja. Triangeldramat hade verkligen kunnat gripa tag i mig men här når det inte ända fram. Jag är ute efter swooning som inte bara ger karaktärerna pirr i magen utan även hos mig som läser också. Men Emelie och killarna och Emelies BFF Stina är ändå välbeskrivna, levande och realistiska och jag tror att igenkänningsfaktorn hos målgruppen är stor. Och mitt hjärta slår ett extra slag för Viktor!


Författare: Camilla Jönsson
Språk: Svenska
Sidor: 262
Genre: Roman, Ungdom
Utgivningsår: 2013
Förlag: B. Wahlströms (recex)
Format: Kartonnage
ISBN: 978-91-32-16172-8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...