onsdag 26 december 2012

Vårens böcker - pocket

Vårens pocketnyheter innebär en del riktigt bra släpp som jag ser fram emot mycket. Mina höjdpunkter är Pythians anvisningar av Eriksson/Axlander Sundqvist (Pocketförlaget, februari), När börjar det riktiga livet av Fredrik Lindström (Bonnier pocket, december) och Carl-Johan Vallgrens Havsmannen (Månpocket, februari).


Två seriesläpp ser jag fram emot i vår. Den första är trilogin om den talangfulle Mr. Ripley i snyggoförpackning. Patricia Highsmiths tre böcker om Tom Ripley: En man med många talanger, En man utan samvete och En man med onda avsikter kommer ut i mars på Norstedts i mars. Den andra serien som nyutgivs i pocket är Vilhelm Mobergs utvandrarepos i snygga, klassiska fodral: Utvandrarna, Invandrarna, Nybyggarna och Sista brevet till Sverige kommer på Bonnier Pocket redan i januari.
Månpocket bjuder på en hel del nyheter som t.ex. En man som heter Ove av Fredrik Backman i april. I mars får vi Rebecca James Sanningen om Alice, Kristin Cashores - De utvalda : Monstrets dotter och Lauren Olivers Resten får du ta reda på själv. Vårpocketarna hos Printz* Publishing lockar mig mycket och då är det främst Inbox (1) av Daniel Glattauer och Livet efter dig av Jojo Moyes som jag ska lägga vantarna på.Och på listan för övriga intressanta titlar hittar vi bland annat Johan Hedenbergs Lill-tarzan å jag (Norstedts, februari), Little Bee av Chris Cleave (Brombergs, januari), Erin Morgensterns Nattens cirkus (Pocketförlaget, december), Madeleine av Kate McCann (Pocketförlaget, februari), Freddie Mercury av Lesley-Ann Jones (Pocketförlaget, februari) och Jenny Diskis Allt jag inte vet om djur och Främling på tåg (Alfabeta, juni).

2 kommentarer:

  1. Som jag har dreglat och suktat efter den otroligt snygga Ripley-trion. Den SKA bli min! Riktigt roligt att höra att Allt jag inte vet om djur kommer i pocket med, min plånbok har hittills inte tillåtit mig att köpa den i inbundet.

    SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...