torsdag 27 december 2012

Vårens böcker - fakta

Och visst hittar vi en hel del bra faktaböcker bland vårens utgivning. Precis som med skönlitteraturen så verkar april vara månaden man ska spänna ögon och öron för att inte missa något nytt. Ledorden för våren verkar vara vintage och lchf och då lockar det förstnämnda mig bra mycket mer än det sistnämnda. Och när vi då ändå pratar vintage så kan jag tipsa om mina två favoriter som jag vill ha helst igår. Det är Elsa Billgrens Vintage av just Elsa Billgren som kommer på Bonnier Fakta i april. Hon får sällskap av tre tjejer, Linda Hansson, Louise Lemming och Emma Sund, som på Norstedts i april ger ut sin bok Vintageparty - Fyndiga tips för flärdfulla fester.


Härliga kokböcker kan man ju inte få nog utav och en hel uppsjö sådana väntar oss i vår. De jag väntar extra på är Flippin' Burgers av Jon Widegren (Natur & Kultur, april), Fransk Bistro av Maria Zihammou (Semic, januari), Middag på 15 minuter av Jamie Oliver (Bonnier Fakta, april) och Snabbt och lätt med Viktväktarna (Semic, december).

Och till sist tre faktaböcker som jag ser fram emot. Sy! av Jenny Hellström Ruas (Natur & Kultur, januari), Jag vill ju vara fri - en bok om Lena Nyman av Annika Persson och Magisk sommar av Amanda Schulman och Hanna Widell (Norstedts, april).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...