lördag 10 november 2012

This or that?

Jag blev utmanad av Elina att skriva en This or that?

1. Ljudbok eller bok i handen
Ljudbok går helbort - jag har gjort ett par ärliga försök men det är inte för mig. Det är nog för att jag läser så mycket fortare när jag läser själv, och tycker därför att det går alldeles för sakta när någon annan läser. 

2. Pocket eller inbunden?
Jag har alltid älskat pocketböcker. Och gör det fortfarande. Men nu när jag får mer och mer recenionsex, som ju ofta är inbundna, gillar jag dem mer och mer. Speciellt när man ligger på sidan i sängen för då kan man liksom luta boken mot sängen på ett bra sätt... 

3. Påhittat eller verklighetsbaserat? (Fiction/non fiction)
Fiction alla gånger men jag kan även uppskatta en riktigt bra biografi. 

4. Harry Potter eller Twilight?
Här måste jag fuska och välja båda. För de är så olika och jag älskar dem båda på olika sätt och för olika saker. So it's a tie. 

5. Fantasyvärld eller vår värld?
Jag gillar verkligen fantasyvärldar, men kanske ännu hellre dystopiska framtidsvärldar. Men visst, vår värld är ju inte fy skam den heller. 

6. Kindle, iPad eller annat?
iPad. Den funkar bra, är lite tung dock. Är intresserad av en iPad mini att läsa på - den är ju lite nättare. Men helst pappersbok. 

7. Låna eller köpa böcker?
Jag måste ha dem. Äga dem. Så är det bara. 

8. Bokhandlar eller online?
Inget slår en riktigt bra bokhandel. Det är så härligt att känna på bokryggar och hitta små guldkorn instuckna här och där. Men rent ekonomiskt blir det nästan uteslutande köp online och då helst Adlibris eller The Book Depository. 

9. Ensamstående bok eller trilogi? 
Egentligen hugget som stucket. Fristående böcker är på ett sätt att föredra, börjar bli lite trött på serier. Men å andra sidan, är det en riktigt bra serie får man ju mer av det goda. 

10. Tjock bok eller kort bok?
Jag har tegelstensfobi. Böcker längre än 500 sidor skrämmer mig. Men trehundra sidor är perfekt. Riktiga kortisar är bra det med men då är det ännu viktigare att de tar tag i mig från sida ett. 

11. Romans eller action?
Om jag tolkar romans som motsatsen till action så väljer jag det. Men allra helst både och. 

12. Mysa under en filt eller steka i solen?
Det är ju gött att läsa på stranden, eller i skuggan under ett parasoll... 

13. Varm choklad eller latte?
Varm choklad, ett glas vin, kaffe... många val som funkar ypperligt! 

14. Läsa recensioner eller bilda egen uppfattning?
Vet ni, jag läser nästan aldrig recensioner på böcker som jag jag ska läsa eller har läst men inte bloggat ännu. Jag vill kunna skriva mina åsikter och ingen annans. Däremot läser jag gärna recensioner på böcker jag inte läst och då får man ju hur många boktips som helst. I de fallen tycker jag inte att det förstör min läsupplevelse när jag själv ska läsa boken. Men jag uppskattar inte när man spoilar - ska man göra det får man obsa! ordentligt före så att jag kan välja om jag vill veta slutet. 


Nu utmanar jag just dig som läser här nu att göra likadant på din blogg (eller här i kommentarerna)!

9 kommentarer:

 1. Min finns här :) http://bokenhanna.wordpress.com/2012/11/10/this-or-that-2/

  SvaraRadera
 2. Det där med recensioner är knepigt. För en bra recension kan ju inspirera till läsande. Men om man har dåligt minne (som jag) så minns man inte exakt vad som stod när man ska skriva sin egen recension...

  SvaraRadera
 3. Förhåller mig också lite avvaktande till tegelstenar ...
  Så här svarade jag på enkäten: http://bloggbohemen.blogspot.se/2012/11/this-or-that.html

  SvaraRadera
 4. Kul att du nappade! (: Ang. tre-på-tre-utmaningen ror jag inte hem det vad jag kan se ... Men vem vet. Kanske får jag superkrafter! (; (:

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart nappade jag - en enkät är ju alltid kul!

   Radera
 5. Jag lånade den engelska varianten från Bokhora.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den har jag inte sett, jag får kika in och kolla!

   Radera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...