Thou infectious knotty-pated varlot!

oktober 25, 2012

Jag har jobbat med Shakespeare (på engelskan) under en månads tid med mina åttor och nior. Vi har sett Teater Hallands uppsättning av En midsommarnattsdröm, läst om Shakespeare och hans pjäser, skrivit texter, haft gruppresentationer och diskussioner och kollat på film (Shakespeare in love - åh). Jag älskar att jobba med Shakespeare! Niorna avslutade temat förra veckan med skrivuppgift som så här långt i bedömningsarbetet verkar varit en mycket lyckad avslutning, tycker lärarinnan!

Under temats gång har jag googlat Shakespeare mer än någonsin och då hamnat på diverse mycket bra, bra och rent utsagt bedrövliga infromationssidor om The Great Bard. Men en sida som jag fann är obetalbart underhållande, i min mening. The Shakespearean Insulter. Här blandas skällsord från Shakespeares pjäser med nyskapade fraser i förolämpningssyfte. Skitkul! Det finns också en sida där du själv kan sätta ihop dina förolämpningar - The Shakespeare Insult kit. Fantastiskt! 

Alltid roar det nån ;-)

You Might Also Like

1 kommentar(er)

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...

Popular Posts

Like us on Facebook

recent posts

Flickr Images

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)