tisdag 23 oktober 2012

Årets Augustpris-nomineringar

Jag får väl inte vara sämre än att fundera lite på de som är nominerade till årets Augustpris, självklart i form av en lista. Den 26 november får vi veta vem som vunnit. På Augustprisets sida hittar du juryns nomineringar och motiveringar och här hittar du alla titlarna om du blir sugen på att klicka hem!

Har läst: Jag älskar Manne av Pija Lindenbaum, Bonnier Carlsen.

Står oläst i bokhyllan: Jag är världen av Mårten Melin, Hegas och Jag är Zlatan Ibrahimovic. Min historia av Zlatan Ibrahimovic och David Lagercrantz, Albert Bonniers Förlag.

Vill läsa: En storm kom från paradiset av Johannes Anyuru, Norstedts, Springa med åror av Cilla Naumann, Albert Bonniers Förlag, Only väg is upp av Emmy Abrahamson, Rabén & Sjögren och A B C å allt om D av Nina Ulmaja, Bonnier Carlsen.

Kommer antagligen inte att läsa: Medealand och andra pjäser av Sara Stridsberg, Albert Bonniers Förlag (är inte superförtjust i Sara Stridsberg).

Nyfiken på: Jag är Zlatan Ibrahimovic. Min historia av Zlatan Ibrahimovic och David Lagercrantz, Albert Bonniers Förlag.

Överraskningen: Att Halmstad levererat ett av bidragen till Lilla Augustpriset, Stensyskon av Anna Hoogland, f. 1994, Halmstad. Den och de andra novellerna ska läsas så snart som möjligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...