söndag 21 oktober 2012

Ingrid Olsson x2

Tjejerna på Gilla böcker har sannerligen bra koll på vilka de ska ge ut. För att de haffat Ingrid Olsson och hennes två böcker Önska bort, önska nytt och Blink blink med stjärnan är ju verkligen en fullträff. Och om sanningen ska fram så har jag inte så mycket mer att säga om böckerna än att de är briljanta små mästerverk. Så oerhört täta och innehållsrika, trots att de är korta och ganska anonyma berättelser. Orden som Ingrid Olsson använder känns som vägda på guldvåg och effekterna de ger är enorma. Stildraget att börja varje berättelse med En tjej/En kille (i Önska bort, önska nytt) och En flicka/En pojke (i Blink blink med stjärnan) ger anonymiteten än mer tyngd samtidigt som jag på något sätt kommer människorna närmare.

Jag vet inte riktigt vad mer jag ska skriva. För vad jag än skriver här kan jag inte göra Olssons böcker rättvisa. Det enda jag kan skriva är: läs dem. Gör det!


Titel: Blink blink med stjärnan
Författare: Ingrid Olsson
Språk: Svenska
Sidor: 128
Genre: Roman
Utgivningsår: 2012
Förlag: Gilla böcker
Format: Danskt band
ISBN: 978-918663427-8

Titel: Önska bort, önska nytt
Författare: Ingrid Olsson
Språk: Svenska
Sidor: 125
Genre: Roman
Utgivningsår: 2012
Förlag: Gilla böcker
Format: Danskt band
ISBN: 978-918663428-5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...