lördag 20 oktober 2012

Ånej.. Kingen på nästa bokcirkel!!!

Jag har gjort flera försök. Jag lovar. Men jag kan inte läsa Stephen King. Jag vet inte varför men jag vill väldigt gärna. Och när jag i veckan fick mail om nästa bokcirkelbok satte jag i halsen: Nattsvart, stjärnlöst av... Stephen King. Skjut mig nu! var min första tanke. Snyggt omslag! var min andra. Och när jag läst mer om boken visar det sig att det 1) bara är 450 sidor - alltså ingen tegelsten och 2) faktiskt är en novellsamling. Och det bådar ju gott! Så skam den som ger sig. Jag ska läsa Kingen och lyckas med det den här gången. Det ska jag. Jag klickade nyss hem den (och Att skriva av samma författare - har hört mycket gott om den) och så fort den kommer ska jag börja. Följetongen fortsätter...13 kommentarer:

 1. Jag känner precis likadant! Jag vill så gärna gilla hans böcker och filmerna som är baserad på dem, men jag har verkligen svårt för dem. Den enda av hans böcker jag har läst och gillat är Den gröna milen. Men så är ju både boken och filmen helt fantastisk.

  /Andrea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just ja, Den Gröna Milen är ju King. Och den filmen är ju underbar!

   Radera
 2. Jag har inte heller klarat av att läsa Stephen King, men eftersom min syster tjatat om hur bra han är så gjorde jag en gång ett försök. Jag köpte en av hans böcker som verkade intressant i pocket, men då den försvann på bussen hem så tar jag det som ett tecken på av jag inte ska läsa honom. Det är också den enda bok jag tappat på en buss.

  SvaraRadera
 3. Jag gillar inte King heller, har nog bara läst Carrie, och det var i högstadiet.
  Men det är ju det som är en del av poängen med bokcirklar - att man ska "tvingas" läsa sånt som man annars inte hade läst. I min cirkel ska vi läsa Zlatans bok, och jag tänkte samma sak där: "Skjut mig. nu!". Har kommit igenom en fjärdedel... Ska till ett mirakel om jag blir klar tills på onsdag som planerat...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så tänker jag också. Men jag måste bara beklaga mig lite...

   Radera
 4. Harkel, harkel...vad säger du om min favoritförfattare? :P
  Självklart så skojar jag bara men jag tänkte på att om du inte har läst honom på engelska så kanske du ska prova det? Jag tycker nämligen inte alls om honom på svenska men älskar hans böcker på engelska. Konstigt men sant :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sorry... Men du, jag beställde den nyss på engelska istället. Det är värt ett försök.

   Radera
  2. Åh jag hoppas du gillar honom mer på engelska. Hans språk är för mig helt fantastiskt :D

   Radera
 5. Jag har faktiskt aldrig ens försökt...! Är ganska ointresserad av honom...

  Rent spontant vill jag inte läsa novellsamlingar heller, vilket är stört - för de senaste jag läst har jag gillat! (tex Alice Munro).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att novellsamlingar är fantastiskt bra att varva med emellanåt!

   Radera
 6. Förstår er inte alls nu faktiskt...;-)

  SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...