torsdag 13 september 2012

Innan du dog av Camilla Grebe & Åsa Träff

Jag har precis avslutat en twitterbokcirkel om boken Innan du dog av Camilla Grebe & Åsa Träff. Det är alltid kul att twittercirkla - snabbt och rappa repliker, jag kan interagera med författarna och andra som läst boken. Och precis som vanligt blev det väldigt lyckat. Boken är författarnas tredje om terapeuten Siri Bergman. Men den första för mig.

Boken handlar alltså om Siri. Hon lever med sin sambo Markus och deras lilla son Erik. Allt verkar till synes riktigt bra men när Siri ska gå igenom sin döda make Stefans saker på vinden kommer hon över information som får förödande konsekvenser. I korta drag - känner man någonsin en person helt och fullt? Den information som uppdagas visar på att Stefan inte alls var den hon trodde.

Jag citerar mig själv från kvällens twittercirkel: "Jag älskar böcker som biter sig fast och som inte går att lägga ifrån sig. Det här är definitivt en sådan!" Jomenvisst är den. Jag kan inte släppa boken från att jag börjar tills den är slut. Den varierar tid och plats mellan 1988 och 2010 (bokens nutid). Mycket skickligt gjort vill jag lägga till. I de passagerna som utspelar sig i 1988 får vi följa Stefan och hans dåvarande gäng. Grebe & Träff beskriver med träffsäkerhet grupptryck och ungdomens bekymmersfria liv. I bokens nutid gräver Siri ner sig mer och mer i Stefans förflutna och blir så gott som besatt av att ta reda på sanningen. Men den gör oftast ondare än man tror.

Camilla och Åsa har skrivit två tidigare böcker om Siri Bergman. Jag kommer defintivt att läsa dem. I sanningens namn har det redan sagt klick och de är på väg hem till mig i detta nu!Titel: Innan du dog
Författare: Camilla Grebe & Åsa Träff
Språk: Svenska
Sidor: 443
Genre: Roman, Deckare, Spänningsroman
Utgivningsår: 2012
Förlag: Wahlström & Widstrand
Format: Inbunden
ISBN: 978-91-46-22097-8

3 kommentarer:

  1. Our efforts and dedication helps us in optimizing our online productivity and also leads us to become a thriving Shopify app development agency all across Toronto.

    SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...