söndag 22 juli 2012

Höstens nyheter del 1 - debutanter

Det blev många hundöron i Svensk Bokhandels höstkatalog. Många. Så många så att jag måste dela upp det i fler än ett inlägg. Först ut är höstens debutanter.

På Telegram Bokförlag kommer Sophie Adolfssons Det känns konstigt att vakna i sin egen säng och den är jag jättenyfiken på. Om jag har fattat det rätt så släpps den både som inbunden och i pocket samtidigt. kanonbra tycker jag. Även Christer Lundbergs åttiotalsskildring Gräspojken ges ut på Telegram och även den ser jag fram emot. Annelie Babitz debuterar med Bakom den nakna huden: en berättelse om avklädning på Vertigo förlag. Den är en självbiografisk roman som fokuserar på strippklubbsvärlden och de tjejer som lever i den. Fredrik Backman gör dubbeldebut på Forum med Saker min son behöver veta om världen och En man som heter Ove, där jag är mest intresserad av den sistnämnda som verkar hur skön som helst. 

Tillhör Lyra Ekström Lindbäck heter debuten från författaren med samma namn på Modernista. Jag har inte riktigt fått kläm om den med nyfiken är jag allt. Mina fräknar av Sofia Hallberg på Damm förlag, den verkar riktigt bra och jag vill läsa den nu! X Publishing ger ut Kristian Johannessons Vi måste börja med orden och Bilder som inte angår mig av Felicia Stenroth och båda verkar vara mycket intressanta böcker. En ungdomsbok som jag ser fram emot är Något måste hända nu av Anna Lindberg på Mix förlag. Susanna Lundin på Albert Bonniers förlag med debuten Hindenburg som om inte annat har ett mycket snyggt omslag. Allt som inte växer är döende av Jesper Weithz på Natur & Kultur verkar sjukt spännande. Måste läsas.

När det kommer till debutander inom facklitteratur så hittar jag även där några titlar som lockar. Såld på nätet - Priset du betalar för gratis av Fredrik Alverén på Ordfront förlag är högaktuell och känns som måsteläsning för oss som är mycket aktiva på nätet. Roy Fares Sweet (vem kan motstå den blicken på omslaget?) och Clara Lidströms Underbaraclara - vintagepimp och hemmafix hittar vi på Bonnier Fakta. Julia Klingener & Sofi Fahrman har skrivit höstens hälsokick, iallafall för mig, Bodylicious - Sanningen om hur du får din drömkropp ges ut på Norstedts. Så även Andreas Lundstedts & Cecilia Blankens Mitt positiva liv som är en av höjdpunkterna i katalogen - jag är supernyfiken på Andreas liv och på Blankens som författare.

Nästa gång får ni ta del av mina övriga favoriter bland höstens bokutgivning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...