lördag 4 februari 2012

Den nordiska läsningen

I Dantes nordiska läsutmaning har jag i januari läst novellen Skriva i sanden av Marjun Syderbö Kjelnaes. En mycket bra novell som leder till viktiga tankar om identitet och kärlek. I Februari månad ska jag läsa den danska fullängdaren Tu man hand av Tomas Lagerman Lundme. Men sen tar det stopp. Jag har inventerat bokhyllan inför mars månads norska bok men där finns inget oläst i hyllan. Så nu börjar jakten på bra böcker av norska författare. 

Tips någon?

2 kommentarer:

  1. Själv ska jag läsa Knausgård i mars :) Om du kan tänka dig deckare så finns ju Jo Nesbø, Karin Fossum, Anne Holt, Unni Lindell. Och så finns ju Knut Faldbakken.

    SvaraRadera
  2. Gillar själv inte deckare men föreslår ändå Jo Nesbøs Huvudjägarna - den blev oväntat en ny favorit för mig :)

    SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...