måndag 26 december 2011

God fortsättning!

Det känns som om jag är tillbaks från de döda. Det har varit ett par, tre väldigt intensiva veckor och kulmen nåddes ju självklart på julafton. Jag har som bekant haft väldigt mycket på jobbet eftersom jag börjar nytt jobb i januari. Det medförde en överlämning av sju hundrapoängskurser och ett klassföreståndarskap. Mycket, mycket jobb. Och all rättning. Jag har fortfarande några inlämningar kvar att rätta men det tar jag den här veckan. Detta förklarar min dåliga närvaro här på bloggen och min näst intill obefintliga närvaro på Bokmässan Community. Jag lovar att ta igen det. Jag är just nu datorlös (eller ja nu har jag lånat mammas sprajlans nya) eftersom jag lämnade in min på jobbet i onsdags. Den nionde januari får jag förhoppningsvis en ny från mitt nya jobb. Men fram tills dess så får det bli en kombo av iPad och iPhone. Jag hoppas att ni har överseende.

 I onsdags hade vi julavslutning och min klass, som också höll i julkonserten, tackade av mig med tårdrypande tal och fantastiskt sång tillägnad mig. Ett flertal andra klasser gav mig presenter, bland annat, choklad, biobiljetter, ett silverarmband och ett presentkort på Adlibris!!! They know me so well! Och herre så mycket tårar - ett riktigt gråtkalas blev det.

Sedan dess har festligheterna avlöst varandra och det har varit en lugn och skön julhelg. Barnen har tydligen varit supersnälla i år för de gjorde inget annat än att öppna paket hela dagen. Höjdpunkterna var helt klart Nintendo 3DS, Alga aktivitetsdator och Barbie med rosa balklänning. Så nöjda tjejer! Jag fick två fina kuddar med Londonkarta på, presentkort, mediaspelare (som vi köpte innan jul visserligen), pengar och resa till London tillsammans med maken i april! Behöver jag säga att jag också är helnöjd! Inga bokpaket till mig dock. Men det är nog lika bra det... här finns ju resurser liksom. Men jag gav bort ett par böcker; Zlatanboken och Alla monster måste dö till maken och Loranga, Mazarin och Dartanjang som seriealbum till ena dottern.

Däremot var jag nere i Båstad dagen före julafton och handlade på Bjäre Bokhandel. En superfin traditonell bokhandel med högt i tak, fantastiskt vackert presentpapper till julklapparna och mycket bra service. Där blev det dock två pocketar till mig: Tranströmers samlade dikter och Nattpatrullen av Sergej Lukjanenko. Ett tips från en elev. Jag läste den på två dagar så bra är den, sa han. Jag får ta honom på orden och se till att den blir läst snarast.

I övrigt så har det gått sådär med läsningen under den sista tiden men jag hoppas få igång några till innan årsskiftet. Utläst har iallafall Dash och Lily´s Book of Dares blivit. Det var på ti´n. Jag fick hem Sara Beischers Jag ska egentligen inte jobba här från Ordfront veckan innan jul så den kommer bli mitt nästa läs. Sara och jag läste ett par terminer ihop på lärarutbildningen. Hon är en superfin tjej och det ska verkligen bli intressant att läsa hennes debutroman.

Ha nu fortsatt fina dagar i juletid så lovar jag att återkomma innan ni kan säga "vårens boksläpp". Och precis ett sådant inlägg kommer komma upp inom några dagar!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...