torsdag 24 november 2011

Styxxig vår att längta efter!

Åh så bra det kommer att bli! Vårens nyheter från Styxx förlag ser jag verkligen fram emot. Som vanligt levererar de inte bara bra böcker utan de är också så snygga! Jag bara älskar det svarta snittet. Älskar! Själlös av Gail Carriger har jag velat läsa länge men det har bara inte blivit av: 
Att vara Alexia Tarabotti i det viktorianska London är inte det lättaste. För det första har hon ingen själ. För det andra är hon redan tjugofem år och fortfarande ungmö – ett faktum som inte blir bättre av att hon är rejält kurvig, frispråkig och – värst av allt – halv­italienska. Men detta är bara början på Alexias problem. Döda vampyrer, alldeles för stiliga varulvar och hemliga sällskap är snart vardagsmat och frågorna hopar sig: Är hennes själlösa förmågor verkligen en tillgång? Vem är fienden egentligen? Och viktigast av allt: Finns det te?
Själlös är den första delen i serien om den själlösa Alexia Tarabotti och utspelar sig i ett alternativt London i slutet av 1800-talet, där vampyrer och varulvar är en del av samhället. Det är en ångande steampunk-roman fylld av spänning, romantik, humor, luftskepp, bläckfiskar och bakelser.

En bok som jag verkligen ser fram emot är De dödas strand av Carrie Ryan - fortsättningen  på De vassa tändernas skog:

Gabry har haft en trygg uppväxt med sin mor Mary. Men en ödesdiger natt förändras allt, då Gabry och några av hennes jämnåriga tar sig över stadsmuren och in i det förbjudna området utanför. För i mörkret i den övergivna nöjes­parken lurar mardrömmen och på bara några minuter är flera av dem döda och resten blir snart tillfångatagna av stadens milis. Bara två av ungdomarna kommer undan: Catcher, som bär på den fruktansvärda smittan, och Gabry, som måste hitta en styrka inom sig som hon inte trodde att hon hade, lämna allt det trygga bakom sig och ge sig ut i det okända.
De dödas strand är andra delen i Carrie Ryans nervkittlande serie om en framtida, postapokalyptisk värld där hotet från de aggresiva och farliga oheliga ständigt är närvarande. Första delen, De vassa tändernas skog, utkom 2011.

Och till sist fortsättningen på Glashuset (en fin fin vampyrberättelse och som jag måste erkänna har vuxit i mina tankar sen jag läste ut den). Döda flickors dans av Rachel Caine:

Claire Danvers och hennes vänner i Glashuset har överlevt sin första strid mot vampyrerna, men nya orosmoln hopar sig redan vid horisonten och ingen går längre säker – vare sig människa eller vampyr. Ett blodigt och våldsamt hämndtåg genom staden får snart konsekvenser för alla – inte minst vännerna i Glashuset. När situationen blir desperat tvingas Claire göra allt för att hålla sig själv och sina vänner vid liv – till och med söka hjälp hos Morganvilles mörkaste makter.
Döda flickors dans är andra delen i den bästsäljande serien Vampyrerna i Morganville av den amerikanska författaren Rachel Caine.

Texter och bild har jag hittat hos Styxx förlag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...