torsdag 24 november 2011

En-till-en: era erfarenheter och tips

Nu vet jag att det är många lärare som läser här därför ställer jag nu frågan här. Jag har fått nytt jobb från och med januari (100% tillsvidare, eng/sve - yay för mig!) och med det kommer flera omställningar. Efter tre terminer på gymnasiet, som jag älskar att arbeta på, blir det nu återigen dags att ta tag i utmaningarna som högstadiet erbjuder. Inte nog med det - nu är det så att på min nya arbetsplats har alla elever en varsin dator att använda i undervisningen. Jag har aldrig jobbat så innan och behöver nu alla tips och råd ni kan ge. Hur ska man arbeta, finns det speciella läromedel, om ni jobbar/har jobbat så - vilka fördelar och nackdelar har ni upplevt? Jag vill veta allt!

3 kommentarer:

 1. Låt dem starta en bokblogg vetja! :)
  mvh/ ej_partisk_alls_85

  SvaraRadera
 2. Precis det har jag tänkt på!

  SvaraRadera
 3. Vi hade egna datorer under hela högstadiet och hela gymnasiet. Tyckte det var hur smidigt som helst. Våra lärare lät oss aldrig ha datorerna uppe när de pratade, men vi använde de en hel del i undervisningen.

  Alla uppgifter las ut på nätet eller så mailade läraren uppgifterna till oss (om de var sjuka kom oftast en uppgift som motsvarade dagens uteblivna lektion som skulle vara inne samma dag/samma vecka - mycket jobbigt,haha). Vi gjorde mycket powerpoints som vi pratade kring och skriftliga uppgifter gick så mycket snabbare :)

  SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...