onsdag 7 september 2011

Regnböcker

Så här på vad som känns som den femtionde dagen med ÖSregn så tänkte jag tipsa om böcker med regn i titeln. En av böckerna har jag läst (Regn och åska - läs den!) och resten är sådana som jag gärna vill läsa. Boktexter från Adlibris.

Regn och åska - Håkan Lindquist
Regn och åska, Håkan Lindquists nya ungdomsroman, är en kärlekshistoria mellan två snart 17-åriga killar, Rein och Oscar. Den skildrar den där fantastiska men också skrämmande känslan av att plötsligt bli upp-över-öronen förälskad, och av att börja utforska sexualiteten och sensualiteten. Rein och Oscar möts i Tallinn av en slump, en slump som leder till en efterlängtad förändring i bådas liv. Ett möte som förflyttar Oscar från barndomen till något slags nästan-vuxet-landskap. Regn och åska är en vacker och eftertänksam roman om att få vara med den man vill vara, och att få vara den man vill vara.


Rött regn - Dennis Lehane
Tjugofem år efter en gemensam traumatisk upplevelse i barndomen konfronteras Jimmy, Sean och Dave med varandra på nytt. Jimmys dotter har hittats mördad i en park i Boston och Sean får ta hand om fallet. Seans undersökning skapar genast en konflikt med Jimmy, vars metoder från hans kriminella förflutna frestar honom att lösa fallet på ett brutalare och mer tillfredsställande sätt än vad lagen någonsin kan göra. I deras fokus står Dave, som kom hem natten då Jimmys dotter mördades, täckt med blod från någon annan än sig själv.


Äntligen regn! - Camilla Lundsten
Lillefanten, Kanina och Maskot vill gå ut i regnet. Men först tar de på sig regnbyxor, regnjackor, stövlar och regnmössor. Sen kan de äntligen plaska och leka i pölarna. Charmig pekbok skapad av Camilla Lundsten.Tre droppar regn - Lennart Hellsing
Fröken Hit-och-dit hittar en galosch. En vanlig galosch, men mycket större och mycket svartare än andra. Det börjar regna, fröken Hit-och-dit hoppar ner i galoschen och seglar in i ett ljuvligt sagoland där allting kan hända, och där allting också händer. Den geniale författaren Lennart Hellsing och den underbart snillrika och roliga tecknaren Charlotte Ramel möts här i en bilderboksvärld som gnistrar och lyser av skaparglädje.
Deadly Rain - Diane M. Compagno
Reports of strange deaths in a remote area of Utah trigger an investigation by the CDC. Carol McCoy finds that a strange substance falling along with the rain is killing animals and humans. Not only does death follow this strange phenomenon, but wherever the rain falls the landscape changes. It is up to Carol to discover the secrets of the rain and determine how to stop it before it destroys the human race.
2 kommentarer:

  1. Rött regn kan jag verkligen rekommendera. Det var min första Lehane, sedan var jag fast.

    SvaraRadera
  2. Vilken rolig idé till ett blogginlägg! Blev lite varm inombords nu i höstrusket ^_^

    SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...