torsdag 25 augusti 2011

Runner´s World Best: Kom igång med löpning

Det är sällan jag läser faktaböcker och i synnerhet sådana om träning. Men. Efter ett uppvaknande i somras som innebär att jag måste ta tag i både viktnedgång och träning bestämde jag mig för att ta tag i min löpträning som legat på is ett tag. Och i samma veva gjorde jag en beställning från Adlibris och då fick man köpa Runner´s World Best: Kom igång med löpning av Adam Bean för ynka 49 kronor. Och jag slog till!

Och tur var väl det. För nu börjar jag verkligen komma in i löpningen och gillar det mer och mer. I boken finns massor med nyttig information om löpning, tips och två olika program man kan följa om man vill komma igång. 30/30-programmet för dig som är ny på att springa och som vill öva upp din kondition. Sen har vi 10-veckorsprogrammet där målet är att kunna springa 20 minuter i följd. Där är jag nu. På vecka 2 vilket innebär att jag efter 5 minuters uppvärmning springer intervaller - 1 minut spring 1 minut gång osv i 20 minuter. Snart går jag på vecka 3 och då är det 2 minuter spring varvat med 1 minut gång osv. Till slut ska man kunna springa 20 minuter i sträck.

Huruvida detta kommer gå förtäljer inte historien. Men boken är bra.

Titel: Runner's World best: Kom igång med löpning
Red: Adam Bean

Språk: Svenska
Originalspråk: Engelska
Sidor: 
Genre: Fakta, Sport
Utgivningsår:
Förlag: Bonnier Impact
Format: Inbunden
ISBN: 

3 kommentarer:

 1. Lite sent för mig då jag ska springa midnattsloppet på lördag, kunde du inte kommit med det här i våras! :)Jag har dock sprungit över 100km på tre månader, min favoritsträcka är nog 7 km. Hade aldrig sprungit innan dess.

  SvaraRadera
 2. Det var ju synd att jag inte tog tag i mitt liv i våras då... ;-)

  Wow Midnattsloppet! Jag har som mål att försöka springa det nästa år. Jag hoppas att det kommer att gå.

  Jag ska heja på dig ifrån sommarstugan på lördag!!!

  SvaraRadera
 3. Åh, börjar du komma in i löpningen kan jag verkligen rekommendera Born to Run. Den fick mig att vilja bege mig ut och springa, samt omvärdera en del av de "sanningar" jag tyckte mig veta innan. Plus att den var lite romanaktig och inte bara faktamässig. Läs! :)

  SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...