måndag 27 juni 2011

Två fina böcker av Gayle Forman

Midsommarhelgen har inte bara innehållit trevligheter med vänner och familj, en och annan snaps, sång och dans, båtutflykt vid sommarstugan och massor med god mat. Jag har även hunnit läsa Gayle Formans två böcker om Mia och Adam - Om jag stannar och När du lät mig gå. Jag ska inte spoila dem för er så jag kommer inte att skriva mycket om dem men lite kan jag ge er i alla fall...

Om jag stannar handlar om Mia som bor med sin mamma, pappa och lillebror. En supermysig familj som verkar ha det riktigt kul tillsammans. Mia är en fantastiskt duktig cellist och har planer på Julliard. Men den som antagligen betyder mest för henne just nu är Adam, hennes rockmusikerpojkvän. Allt är fint, ja alldeles underbart egentligen. Tills en morgon när Mia och hennes familj ska åka på utflykt och de blir huvudpersonerna i en hemsk bilolycka. Under ett dygn får vi ta del av Mias liv fram till nu genom återblickar. Mia kämpar under tjugofyra timmar för sitt liv och frågan är om ska släppa taget eller inte.

Uppföljaren När jag lät dig gå är skriven ur Adams perspektiv och utspelar sig också under ett dygn men tre år senare. Jag vill inte skriva mer om den nu. Men jag kan säga er en sak och det är LÄS. De är tillsammans en fin berättelse i två böcker med mycket sorg och smärta men också kärlek!


Titel: Om jag stannar
Originaltitel: If I Stay
Författare: Gayle Forman
Språk: Svenska
Originalspråk: Engelska
Sidor: 192
Genre:Ungdomsroman
Utgivningsår: 2011
Förlag:Ponto Pocket
Format: Pocket
ISBN: 978-91-86587-29-1
Titel: När jag lät dig gå
Originaltitel: Where She Went
Författare: Gayle Forman
Språk: Svenska
Originalspråk: Engelska
Sidor: 223
Genre: Ungdomsroman
Utgivningsår: 2011
Förlag: B Wahlströms
Format: Inbunden
ISBN: 978-91-32-15970-1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...