söndag 12 juni 2011

Böckerna om Gittan av Pija Lindenbaum

Det är ju inte mer än rätt att ett barn ska recensera barnböcker. Så här kommer recensioner på Gittan-böckerna av Miranda, fyra år på onsdag!

"Gittan är med dagis i skogen och hon kommer bort. Hon blir ledsen då. Gittan träffar vargarna - det finns mellanstora, mellanstora, mellanstora, en stor och en liten gråvarg. Hon lagar geggamojja-mat och äter. Vargarna kissar bakom sina träd och sen sover dom. Men först sjunger hon sånger för dom. Sen går Gittan hem. Den är jättebra men lite läskig ibland."

Titel: Gittan och gråvargarna
Författare: Pija Lindenbaum
Språk: Svenska
Sidor: 40
Genre: Barnbok 3-6 år
Utgivningsår: 2000
Förlag: Rabén & Sjögren
Format: Inbunden
ISBN: 91-29-64884-X"Den här boken handlar om när Gittan är vid poolen. Hon är på Teneriffa - samma som vi va. Hon ville inte gå i vattnet. Kanske det är för kallt. Gittans baddräkt är alldeles blöt och killen som badar splitter och splattar som blixten. Då blev hon blöt. Mamma skakar baddräkten. Fem fårskallar får sen ligga på tork på mammans och pappans solstolar. Dom var också blöta. Dom får springa jättelångt. Boken var bra och fårskallarna var lite knäppa men roliga och små"

Titel: Gittan och fårskallarna
Författare: Pija Lindenbaum
Språk: Svenska
Sidor: 40
Genre: Barnbok 3-6 år
Utgivningsår: 2001
Förlag: Rabén & Sjögren
Format: Inbunden
ISBN: 91-29-65490-4"Gittan är hemma på sitt rum men hon vill ha brorsor. Sen ska gå hon gå till dagis, gå på promenad och klappa på en hund. Det är snö och hon åker stjärtlapp. Sen kommer brorsorna. Älgbrorsorna. De är i hissen. De leker tillsammans på Gittans rum. De sover i Gittans säng. Gittan tycker att det är fel. De tar alla saker och hon blir jätteledsen. Hon blir alldeles galen. Brorsorna dricker ur toalettstolen. Dom får vatten i ett glas säger Gittan. Dom vill kolla tv. Man får inte ha popcorn i soffan då blir det smutsigt. Sen åker de hiss. Snipp snapp slut - så är sagan slut. Denna var jättemycket bra!"

Titel: Gittan och älgbrorsorna
Författare: Pija Lindenbaum
Språk: Svenska
Sidor: 40
Genre: Barnbok 3-6 år
Utgivningsår: 2003
Förlag: Rabén & Sjögren
Format: Inbunden
ISBN: 91-29-66141-2(Mammans kommentar: Det är en fröjd att läsa med barnen och sen låta dem återberätta. Dock kan de av fyraåringen återberättade berättelserna diffa något från originalet. Men Lindenbaums böcker är mycket bra och roliga att läsa.)

3 kommentarer:

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...