onsdag 2 mars 2011

Vi har redan sagt hej då av Daniel Åberg

Jag vill börja denna lilla recension med att säga att jag tycker att det är fantastiskt generöst att dela med sig av sina verk gratis på nätet. Jag har själv inga problem med att köpa och läsa böcker, varken ekonomiskt eller andra skäl. Även om jag bör låta bli att köpa så många... Anyhoo. Jag tror dessvärre att det finns de som kanske drar sig för att läsa och för att de inte känner att de har råd att köpa böcker - Nu bortser jag från det faktum att vi har bibliotek i nästan varje stad. Därför tycker jag att det är fint av Daniel Åberg att sprida sina verk gratis. Tummen upp där!

Vi har redan sagt hej då är en skildring av en man som verkar ha rätt svårt för att binda sig. Han avverkar tjej efter tjej och det känns som om han undermedvetet hela tiden väljer tjejer han inte kan stanna hos av ett eller annat skäl t.ex. att hon redan är gift. Men kanske hittar han rätt till slut ändå... Åberg skriver fint och talspråkigt, det är lättläst utan att vara tråkigt eller simpelt. Kapitlen kommer inte i ordning utan är omkastade vilket jag tycker höjer boken mycket, man tänker till lite själv och funderar på vem huvudpersonen nu träffar/pratar med/messar till/ligger med innan det senare beskrivs. Jag tror att den hade blivit lite för förutsägbar om de kommit i ordning. Bra där.

Jag tycker att ni ska klicka er in  H Ä R och läsa den ni med!


Titel: Vi har redan sagt hej då
Författare: Daniel Åberg
Språk: Svenska
Sidor: 241
Genre: Roman
Utgivningsår: 2010
Förlag: Sockerbolaget
Format: Häftad
ISBN: 9789174370065

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...