onsdag 23 mars 2011

Frost av Maggie Stiefvater

Ett bra substitut till Twilight-serien. Så skulle jag vilja beskriva Maggie Stiefvaters bok om vargarna i Mercy Falls. För jag blir inte lika fångad av vargarna som av Meyers vampyrer. Kärlekshistorian är inte lika sinnerlig och vacker. Och eftersom jag hejar på Team Edward utan undantag så har jag liiiite svårt för vargar...

Men ändå gillar jag Frost. Vi möter Grace, en duktig tjej som tar mer hand om sina föräldrar än de henne, får fina betyg i skolan och har fina och bra vänner. Men. Det finns nåt mer för Grace. Hon känner det. Det finns därute i de sjupa skogarna och hon är säker på att det har att göra med vargarnas överfall på henne när hon var liten. Och den vargen som räddade henne är speciell... Sam. Sam är hennes varg. Och vargarna i Mercy Falls är speciella för när temperaturen stiger och det blir sommar förvandlas de till de människor de en gång var.

Det jag gillar bäst är hur Stiefvater, genom att låta huvudpersonerna berätta ungefär varannat kapitel, får läsaren att komma lika nära både Grace och Sam. Ett snyggt stildrag som lyfter boken i min mening. Jag är ju en sucker för lyckliga slut och har inte boken ett sådant så måste det finnas en uppföljare. Frost är en kombination av båda så håll utkik efter recensionen av uppföljaren Feber.


Titel: Frost
Originaltitel: Shiver
Författare: Maggie Stiefvater
Språk: Svenska
Originalspråk: Engelska
Sidor: 284
Genre: Ungdomsroman, Spänning
Utgivningsår: 2010
Förlag: B Wahlströms
Format: Inbunden
ISBN: 978-91-32-15742-4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...