söndag 20 mars 2011

Böcker som blir film del 1

I Aftonbladet Söndag listar Mats Strandberg fem i topp: böcker som blir film i år. De han har med är:

1. Niceville (Kathryn Stockett) med premiär i sommar under titeln The Help. Inte läst men den låter onekligen intressant.

2. Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow (Sara Gruen) har Sverigepremiär den 15 april med titeln Water for elephants med Reese Witherspoon och Robert Pattinson (yum) i rollerna. Inte läst.

3. En dag (David Nicholls) får vi vänta ända till oktober på. Den här har jag läst, gillade stenhårt, och är nyfiken på om den kommer fånga mig på samma sätt på vita duken. Anne Hathaway i huvudrollen.

4. Flykten från Stalins läger (Slavomir Rawicz) går på vita duken under namnet The way back och har premiär redan på fredag. Jag har aldrig hört talas om boken men filmen, som har svenska skådespelartalangen Gustaf Skarsgård och veteranen Ed Harris i rolllistan, kan nog vara helt ok.

5. Lovligt byte (Janet Evanovich) känns som en ljummen The Bounty Hunter med Katherine Heigl i huvudrollen. One for the money som den går under har premiär i staterna i juli. Men vad vet jag, har inte läst boken...
Strandberg tar även upp en del bubblare men de återkommer jag till imorgon...

- Posted using BlogPress from my iPhone

2 kommentarer:

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...