tisdag 15 februari 2011

[revolt av Suzanne Collins]

Nu har jag äntligen kommit till att skriva om tredje delen i Hungerspelstrilogin, Revolt. Det innebär också att jag slutfört min första litterära utmaning för 2011 - Trilogiutmaningen hos Bokmärkt! Det tog en knapp månad (effektiv lästid ett par dagar) istället för de tre månader som man hade på sig för att klara utmaningen. Men det var ju inte det jag skulle skriva om nu utan boken. Sista delen i Hungerspelstrilogin, Revolt.

Här träffar vi Katniss efter det senaste, så abrupt avslutade, Hungerspelet. Och sen vill jag inte avslöja mer för jag vet att det finns flera i trilogiutmaningen som läser/ska läsa den. Men det jag kan säga är att det är en perfekt avslutning på historien. Beroende på vilket team man håller på, ni vet Team Edward eller Team Jacob liksom...

Revolt håller tack vare att man redan från början i serien köper den "nya världen" och allt som hör den till. Det känns naturligt och inte alls konstigt med underjordiska gångar och muterade människor. Och inte ens så värst konstigt med ett Hungerspel ens... Jag har fastnat för Collins trilogi totalt och jag kommer faktiskt för första gången läsa om en bok då jag har valt ut den som första bok i bokklubben jag startat med ett gäng elever på skolan!Titel: Revolt
Originaltitel: Mockingjay
Författare: Suzanne Collins
Språk: Svenska
Sidor: 329
Genre: Ungdomsroman, spänning
Utgivningsår: 2010
Förlag: Bonnier Carlsen
Format: Inbunden
ISBN: 978-91-638-6118-5

1 kommentar:

  1. hehe, tack för det, läste med ena ögat bara men det var ju lugnt, kram

    SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...