onsdag 9 februari 2011

[onsdagsenkät]

Hittade en rolig (men lång) enkät hos In another library som jag svarar på den här onsdagen (ber om ursäkt för många pass men hjärnan är inte med idag):
1. En bokserie du önskar hade fortsatt längre?
Jag måste säga Harry Potter. Tänk så fantastiskt att få fortsätta följa honom och hans vänner i den magiska världen.
2. En bok du önskar fler människor läste och pratade om?
Oj den var svår. Pass.
3. En bok alla borde läsa minst en gång?
Här borde man väl svara nån krystad klassiker men det tänker inte jag göra. Jag skulle verkligen rekommendera... Kan inte välja. Ibland känns min boksmak så simpel. Inte alls sådär högtravande och viktig. Och just nu kommer jag inte på någon. Så trögtänkt jag är idag då...
4. En bok du återkommer till gång på gång?
Jag har ju så gott som aldrig läst om en bok (förutom de jag läst både på svenska och engelska) men en bok som jag tänker på ibland och och som jag tänkt läsa om någon gång snart är Carl-Johan Vallgrens Den vidunderliga kärlekens historia. Det var längesen jag läste den men vissa delar av innehållet sitter kvar än... Detsamma gäller Toni Morrisons Beloved - dags för en omläsning snart.
5. Favoritomslag?
De H Ä R är ju grymt snygga. Och jag älskar Penguin Classics olika omslag...
6. Mest irriterande karaktär?
 Med risk för att bli lynchad, men när jag läste Twilightböckerna så var jag oerhört irriterad på Jacob (tydligt vilken sida jag håller på eller hur). Jag tycket bara han var ivägen och inte fattade vinken. Kunde han inte bara hålla sig undan. Så här i efterhand kan jag ju tycka att hans medverkan har en större del i historien än vad jag tyckte då. Även om jag fortfarande är stolt medlem i Team Edward!
7. Om en bok innehåller _____ kommer jag att läsa den! (Samt exempel på en sådan bok)
Vampyrer - till exempel Twilightböckerna.
8. Sorgligaste dödsfallet?
Borttaget svar då jag kom på att jag tyvärr förstör läsupplevelsen för de som inte läst den bok jag skrev om.
9. Om du skulle skriva en bok skulle den heta?
Confessions of a suburbian mum/wife/woman...
10. Favoritkärleksförhållande?
Bella och Edward...
11. Favorit icke-romantiska/-sexuella förhållande?
 Harry Potter och Hermione Granger.
12. En bok du rekommenderat åt många människor?
 En dag av David Nicholls.
13. En bokserie som gärna hade fått sluta betydligt tidigare än vad den gjorde?
Pass.
14. Ett återkommande inslag i intrigen du retar dig på?
 Missförstånd som uppkommer genom att man inte säger som det är. Det är väl för fanken bara att säga vad man tycker/känner.
15. En bok du gärna skulle se som film?
Eftersom böcker oftast brukar vara bäst i just det ja, bokform så är det svårt men jag är sugen på Hungerspelen och jag tror att Himlen börjar här skulle göra sig bra på vita duken.
16. Favorittegelsten? (Bok med fler än 500 eller 600 sidor beroende på vem som definierar)
Det är en som jag ännu inte läst... (gud så krystat det blev men jag är såååå sugen på 2666 av Roberto Bolaño och jag bara hoppas hoppas hoppas att jag kommer gilla den lika mycket som jag tror).

3 kommentarer:

  1. ops...spoiler på En dag, shit, har inte läst den än. Jaja, skyll mig själv ;)

    SvaraRadera
  2. Ooops! Sorry... Men den är skitbra även om man vet det... ;-)

    SvaraRadera
  3. Topp, så lång kö på bibblan så jag kanske glömt det när det blir dags att läsa ;)

    SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...