söndag 20 februari 2011

Day 15 - Favorite male character

Nu har vi kommit halvvägs i 30 days of books och jag ska berätta om min manliga favorit. Oj oj oj  - den här var svår. Spontat känns Edward Cullen nära till hands men det kan ha att göra med att New Moon gick på tv igår kväll. Han väcker tonårsflickan i mig och jag blir alldeles knäsvag när jag tänker mig det där första andra mötet i biologisalen. Wow.

En annan nyfunnen manlig vän är Robert Neville i Richard Mathesons Legend. Jag beundrar hans överlevnadsinstinkt, uppfinnardrag och målmedvetenhet. Hans förmåga att lära sig analysera biologiska förekomster och att sedan kunna dra slutsatser utifrån det - som faktiskt stämmer - är mycket intressant tycker jag. Jag har inte skrivit om boken än men jag kan säga att det är stor skillnad mellan bok och den senaste (och enda filmatiseringen jag sett) och jag gillar orginalets Robert lika mycket som filmens (Will Smith) om än på lite olika sätt.

En annan kille är Peeta i Hungerspelstrilogin. You gotta love him. Kalla mig naiv men jag tror verkligen att han är så allt igenom snäll och omtänksam. Och det är han ju också. Väl?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...