torsdag 20 januari 2011

[min att-läsa-på-jobbet bok]

Som lärare så har man nada tid över på dagen. Man har egentligen inte ens lunchen ifred. På den gymnasieskola jag jobbar har vi inget lärarrum utan vi delar kök och uppehållsrum med eleverna. Och det är verkligen positivt på många sätt. Vi har en lättsam och skön stämning på skolan och vi kommer våra elever nära. Vi har så gott som ingen mobbing eftersom vi finns ute bland eleverna. Men det finns några negativa aspekter. Till exempel det att man ibland måste få lugn och ro, tid att prata med de andra lärarna utan att bli störd eller äta lunch ifred.

I alla fall... Jag har börjat ge mig själv en stunds lugn och ro varje dag. Ungefär 15-20 minuter. Då läser jag. Min att läsa på jobbet bok just nu är Daniel Åbergs Vi har redan sagt hej då. På grund av sjukdom och apmycket jobb har jag inte kommit så långt. Men jag gillar det jag har läst. Sen tycker jag att det är fantastiskt generöst att sprida sina verk fritt, att låta alla fröjdas av läsning utan att det kostar något. Fantastiskt.

1 kommentar:

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...