söndag 30 januari 2011

[fatta eld av Suzanne Collins]

Andra delen i Hungerspelstrilogin avklarades för någon vecka sen och jag blev inte besviken. Eller, den är inte lika bra som ettan, men mer om det sen.Vi får följa Katniss och Peeta på deras segerturné genom ett Panem som blir oroligare och oroligare. Distrikten börjar sjuda av missnöjdhet och Katniss verkar vara symbolen för förändring. De två till synes älskande får spä på sin charad ytterligare för att hålla sig väl med regimen. Och efter som det just detta året är 75 års jubileum sedan Panem bildades så är det ju dags för ett extra hungerspel. Och den här gången är det inte de vanliga reglerna som gäller...

Jo, tillbaka till det där "den är inte lika bra som ettan". Den är bra men känns mest som transportsträcka tycker jag. Men den är absolut nödvändig, det känner jag nu när jag börjat läsa tredje och sista delen. En av mina fina (och mycket belästa) elever sa följande ord om Fatta eld - "Collins skrev ettan och eftersom den gick så bra så tänkte hon pengastinnt att jag skriver två till. Då blev tvåan lite sämre men trean jättebra. Jag älskar dem!" Så tycker jag nog med. Och i en trilogi känns det som att det är det sammantagna intrycket när man läst alla tre som blir viktigt. Och jag gillart hittills ju...

Titel: Fatta Eld
Originaltitel: Catching Fire
Författare: Suzanne Collins
Språk: Svenska
Sidor: 319
Genre: Roman, Ungdomsroman, Spänning
Utgivningsår: 2010
Förlag: Månpocket
Format: Pocket
ISBN: 978-91-7001-778-0

3 kommentarer:

 1. Jag e så avundsjuuuuuuuuk.....
  Revolt försenad på bibblan och det är absolut köpstopp på bokfronten! Lyllos dig! Kram

  SvaraRadera
 2. Revolt utläst igår kväll!!!

  SvaraRadera
 3. Grattis! Du är kanske först att avklara utmaningen. Vad jag har läst av recensionerna på de två första böckerna verkar det vara en riktigt bra trilogi! :D

  Hatten av!

  SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...