torsdag 30 december 2010

[90talet.se eller Vem fan komponerade modemljudet?]

Var tvungen att slänga in ett snabbläs innan året är slut och valet föll på 90talet.se eller Vem fan komponerade modemljudet? skriven av Christian Albinsson, Fredrik Söder och Niclas Wikström. Boken var en av vinsterna i julklappsspelet (dock inte min vinst, jag vann ett presentkort på KappAhl (vilket antagligen inte alls intresserar er...)).

Det är en bok om de fenomen som vi 80talister formats av under 90talet. En snygg och rolig bok full av citat och minnen. Jag hänger med på allt förutom (och hade förmodligen klarat mig bra vidare i livet utan denna kunskap) kapitlet om SM i lavemang (thank god) och Christer Petterssons utvik i Hustler (kommer ha mardrömmar i veckor) och skrattar högt många gånger de 20 minutrarna det tar mig att läsa ut den. Ironin är på topp från pärm till pärm och jag tycker att killarna verkligen har fått till det. Vi hittar det obligatoriska Killinggänget, Macgyver och VM i fotboll -94. Klockrent! Men jag ska villigt erkänna att jag vid flera tillfällen kommer på mig själv att höra Percy Nilegårds röst läsa boken för mig. Det är väl ytterligare ett bevis på hur skadad man är av 90talet... Eller? Sen är det faktiskt lite "jag mötte Lassie"-varning eftersom jag gått grundskolan tillsammans med Christian Albinsson. Jag tror till och med att vi frågade chans på varandra i trean... Åh ljuva 90tal!


Titel: 90talet.se eller Vem fan komponerade modemljudet?
Författare: Christian Albinsson, Fredrik Söder och Niclas Wikström
Språk: Svenska
Sidor: 212
Genre: Humor, Fakta
Utgivningsår: 2010
Förlag: Lördag Morgon Medieproduktion
Format: Häftad (Danskt band)
ISBN: 978-91-633-7475-3

1 kommentar:

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...