tisdag 24 juni 2014

Nattfilm av Marisha Pessl

Hujedamej vilken tegelsten. 647 sidor. I vanliga fall hade jag ju sprungit långt, långt bort vid synen av en sådan tjock bok. Men ju mer jag läste om boken desto mer nyfiken blev jag. Då spelade faktiskt sidantalet mindre roll och jag gav mig på Nattfilm av Marisha Pessl. Boken är unik på det sätt att Marisha inte bara har skrivit en bok utan skapat en hel värld kring sin berättelse. Världen består av den grävande, något avdankade journalisten Scott McGrath som vill veta sanningen bakom den berömde och mycket mytomspunne skräckfilmsregissören Stanislas Cordova liv och dennes dotters död. Scott utreder på eget initiativ Ashley Cordovas död - som polisen redan rubricerat som självmord - tillsammans med två personer som på olika sätt har anknytning till Ashley. Det blir ett svårt sökande kantat av mystiken (och skräcken) som förknippas med Cordova. Känslan jag får när jag läser är ömsom hårdkokt privatdeckarstory a la 40-tal, ömsom kalla kårar-skräckis (dock är den inte så läskig som jag hade förväntat mig). Och slutet sen. Pricken över i! 

Jag är så imponerad av att Pessl har fått ihop det så bra. I boken hittar vi alla möjliga viktiga dokument som man kan tänka sig. Där är blogginlägg, hemsidor, fotografier, bilder, dokument, artiklar, emails - you name it! Vilket otroligt gediget arbete. Och jag har svårt att få ihop en (vanlig) roman!? Pessl bygger verkligen upp Cordova och livet kring honom på ett sådant sätt att jag finner mig sitta och googla nämnde skräckfilmsregissör. Om jag hittar nåt? Nej. Besviken? Ja. För det känns verkligen som om allt vore på riktigt. Låt er alltså inte skrämmas av den riktigt tjocka boken. För den är väl värd mjölksyran i armarna!

Titel: Nattfilm
Originaltitel: Night film
Författare: Marisha Pessl
Språk: Svenska
Originalspråk: Engelska
Sidor: 647
Genre: Roman
Utgivningsår: 2014
Förlag: Natur & Kultur (recex)
Format: Flexband
ISBN: 978-91-27-13768-4

3 kommentarer:

 1. Jag har sett den här boken på ganska många bloggar nu och jag börjar faktiskt bli en aning nyfiken :)

  SvaraRadera
 2. Jag är jätte nyfiken på den boken!

  SvaraRadera
 3. من المعروف ان نظافة المنازل من بين اهم الخدمات الضرورية في التنظيف والترقية بمنازلنا الى مصاف المنازل العصرية والتي عرفت تنظيفا عصريا من شانه ان يوفر لساكنته ظروفا حياتية راقية ولابد من توفر هيئة تختص في المجال مع تقديم ضمانات متكاملة من شانه ان تجعل الافراد يضمنون نجاح خدمة التنظيف ولا حاجة للمزيد من ضياع الاموال عبر طلبات خدمة نظافة المنازل التي لا تلبي حاجياتهم ولا تتماشى مع رغباتهم لأن العديد من شركات تنظيف المنازل تسعى فقط الى عرض خدماتها عبر طرق ترويجية فحسب من اجل كسب المال فقط دون مراعاة الوازع الاخلاقي والضمير المهني الذي يحتم على مدراء مثل هاته الشركات ان يسعوا خلف ارضاء العملاء ليس اكثر من هذا عبر اتقان تنظيف المنازل . شركة عزل خزانات بالقصيم
  شركة رش مبيد بالرياض
  شركة تنظيف بتبوك
  شركة نقل عفش بالاحساء
  شركة تسليك مجارى بالاحساء
  شركة تنظيف خزانات بتبوك
  شركة تنظيف خزانات بالاحساء
  شركة تنظيف خزانات بابها
  شركة تنظيف منازل بتبوك
  شركة تنظيف بالطائف

  SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...