söndag 1 juni 2014

Min TBR-jar


Nu har jag skaffat mig en TBR-jar (to be read-burk). Jag tog listan över alla mina olästa böcker, tog bort uppföljare (om ettan fortfarande är oläst) och skrev ut dem. Klippte isär och vek vad jag tror var (kommer inte ihåg exakt) 308* smala pappersremsor. Eftersom jag inte hade någon tom burk till övers fick jag ta en rosa glossyboxlåda. Så ... tanken är att första dagen i varje månad dra en lapp och läsa bokjäveln. Att det ska behövas sådana här aktioner för att minska de olästa böckerna är ju helt otroligt men nöden har ingen lag osv ...  Jag lägger upp de jag läser på den här sidan (ni hittar den ovan). Följ, inspireras, läs!

Första boken blev Wake av Amanda Hocking!


*Verkligheten är ju att jag har betydligt fler än 308 olästa i hyllan ...

9 kommentarer:

 1. sjukt bra idé! har själv kanske 50 olästa och ska köra på denna idé i sommar, blir oftast att jag köper nytt istället för att läsa det jag har :)

  SvaraRadera
 2. Jag skulle också behöva göra nåt sånt. Fast här är väl kanske snarare problemet att jag hinner köpa på mig böcker snabbare än jag läser dem.

  SvaraRadera
 3. Vilken fantastisk idé. Jag kanske, KANSKE, härmar:)

  SvaraRadera
 4. Käck idé! En sådan burk borde jag också ha!!

  SvaraRadera
 5. Herregud vad många lappar! Undrar om jag vågar göra en sådan ... Vill också passa på att tacka för ditt boktips, läste ut The Ocean at the end of the lane igår och absolut älskade den, trots att den absolut inte är en Linda-bok.

  SvaraRadera
 6. Gud, det var många lappar där! En jätte bra ide. Jag har inte så många olästa böcker men jag ska absolut göra en sån låda. Jag har en tendens att bara läsa biblioteksböcker istället för mina egna, hmm.

  SvaraRadera
 7. Bra idé. Har sjukt många hyllvärmare.

  SvaraRadera
 8. Sällar mig till skaran som prisar denna fantastiska idé! Fast då blir man ju liksom tvungen att nedprioritera alla de som man vill läsa ÄNNU mer. Tuff nöt det där...

  SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...