onsdag 29 januari 2014

Viktiga kartor! Jätteviktiga och jätteintressanta kartor!

Jag köpte Viktiga kartor: för äventyrare och dagdrömmare av Sarah Sheppard till min äldsta dotter i julklapp. Hon är sex och ett halvt och läser bättre än vissa av mina elever i sexan. For real. Vi läser i den varje kväll - ett uppslag åt gången och vi lär oss massor, MASSOR! Som att jag numera vet att jag ska emigrera till Nya Zeeland eller Irland pga där finna inga ormar och att hajar egentligen inte gillar människor men gärna tar en smakbit av det som verkar intressant. Vi vet nu vilka äventyrare som upptäckt världen och vart man hittar diamanter, hur ländernas flaggor ser ut och att en liten, liten mygga kan vara dödligt farlig. Jag hoppas att hon kan ha behållning av den framöver också, lite som en uppslagsbok med roliga bilder och fakta. En toppenbra present att ge till en vetgirig unge, stor och fin är den också!

2 kommentarer:

  1. Tack för tipset! Det verkar vara en höjdare som på ett intresseväckande sätt lockar till fram nyfikenheten och läslusten. Kan absolut vara något till barn i min närhet:) /Anette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var så lite! Och den är absolut värd att kolla in!

      Radera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...