måndag 30 december 2013

Dystopispecial de luxe

Jag älskar dystopier, älskar älskar ÄLSKAR! Så jag tänkte slå ihop recensioner av fyra sådana i det här inlägget. Håll till godo!


Pandemonium av Lauren Oliver

Men hoppsan hejsan vilka svängar den här boken tar. Men det är bra. SÅ BRA! Jag fullkomligt slängs in i handlingen som tar vid precis där första boken slutade. Det vill säga att Alex försvunnit och Lena får klarar sig själv. But not for long. Hon träffar snart ett gäng som tillhör motståndsrörelsen och fortsätter kampen i kärlekens namn. Och även om kärleken verkade vara slut den stund som Alex försvann så ser det ut som att Lena hittar den igen... Det enda jag funderar över är att de blir kära så fort. Men det är klart, känslorna är nya och det kanske inte är lätt att styra dem då. (markera för ev. spoilers). Toppenbra bok - läs!


Rekviem av Lauren Oliver
Sista delen i Delirium-trilogin efter Pandemonium. Jag vill inte att den ska vara slut. Jag hoppas den blir film. Jag skriver inget mer, kommer bara spoila. LÄS för bövelen, LÄS!


Insurgent av Veronica Roth
Jag blev un petite besviken på uppföljaren, inte för att den är dålig... jag tycker nog bara att den inte är lika bra som Divergent (och jag var ju lite tveksam till den också). Såg f.ö. trailern för filmen igår - måste ses, inte sant!
Anyhoo, det går ganska fort fram i tvåan också och det var ju det som var min tveksamhet i ettan också. Jag är inte helt tillfreds med Tris och hur hon beter sig och jag hoppas att det ger sig till tredje och sista delen. Boken är överlag även ganska rörig, vilket jag har sett att andra tycka också. Men. Jag är ändå fast i trilogin, i det dystopiska Chicago som målas upp och helt hooked på *host host*... Four...
Legend av Marie Lu

Det här är så bra. Som så vanligt förekommande hamnar vi i ett dystopiskt Amerika och vi träffar wonderchild June, femton år och redan headhuntad till Republikens tjänst och lillasyster till en framgångsrik kapten, Metias. Metias största uppgift är att få tag på Day - Republikens nemesis och poster boy för dåligt uppförande och trots mot staten. Men när han anklagas för att mörda Metias dras June in i jakten på honom. Det hon inte räknat med är att han inte är någon kallblodigt mördare utan en riktigt fin kille...
Jag gillar! Vi får ta del av händelserna ut både Junes och Days PoV's och det ger, enligt mig djup i berättelsen. Jag förälskar mig som vanligt i den manliga huvudrollen (så Day läggs till listan där vi redan hittar flera andra bokförälskelser - Augustus Waters, Peeta Mellark, Edward Cullen, Four, Travis Maddox m.fl.) och jag är glad att det kommer fler böcker om June och Day. Det är tur det!

35 kommentarer:

  1. Åh, jag älskar också dystopier! Tack för tipsen.

    SvaraRadera
  2. Du är taggad i min blogg :) http://bokraden.blogspot.se/2013/12/tag-35-bokrelaterade-fragor-om-2013.html

    SvaraRadera
  3. Pandemonium fick jag i julklapp så den ska snart läsas. Divergent & Insurgent gillade jag och ser framemot filmen. Legend där längtar jag massor efter fortsättningen :)

    SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...