lördag 3 augusti 2013

Delirium av Lauren Oliver

Men men men. Jag har hört att den skulle vara skitbra och det var den verkligen. Så bra att jag var tvungen att klicka hem tvåan, Pandemonium, asap. Var till och med så het på gröten att jag glömde välja gratisfrakt på Bokus! Vilket innebär en fraktkostnad på 25 spänn men å andra sidan har jag böckerna imorgon. Yay!

Okej, tillbaka till Delirium av Lauren Oliver. En dystopisk framtid där USA stängt gränserna mot resten av världen för att skydda sig och de sina från den fruktade sjukdomen amor deliria nervosa. Kärlek. Det är en sjukdom som är mycket fruktad och som sällan slutar i annat än döden. Därför vaccinerar man numera alla ungdomar när de fyllt 18 och då får man också sin förutbestämda make/maka. Ett i mångt och mycket vanligt samhälle men utan känslor och kärlek. Kliniskt.

Lenas mamma var smittad av sjukdomen. Och hon tog sitt liv. Därför bestämmer sig Lena för att aldrig ens komma i närheten av att bli smittad. Hon ser fram emot sin utvärdering, sin 18-årsdag och behandlingen. Att vara normal och inte minnas sina första 18 år i livet. Allt är peachy keen! Sen träffar hon Alex och hela livet ställs på ända.

Jag. Älskar. Boken. Speciellt slutet. Åh slutet! Därav den snabba beställningen av uppföljaren. Jag gillar Lena mycket och hur hon växer i boken. Hur hon mognar, förstår, undersöker, upptäcker. Sanningen men också sig själv. Och Alex sen. Alex. Jag måste citera Sarah/Posh Deluxe på Forever Young Adult
Ok, guys, don't freak out, but seriously the ONLY celeb I kept picturing as Alex is... Robert Pattinson. I KNOW, I KNOW, but hear me out. Alex is handsome, and has auburn hair that sticks out at all angles, and has golden eyes, and WHO IN HOLLYWOOD DOES THAT REMIND YOU OF?
Oh yes Sarah, oh yes!Titel: Delirium
Originaltitel: Delirium
Serie: Delirium #1
Författare: Lauren Oliver
Språk: Svenska
Originalspråk: Engelska
Sidor: 466
Genre: Roman, Dystopi, YA,
Utgivningsår: 2012
Förlag: Bonnier Carlsen
Format: Inbunden
ISBN: 978-91-638-6977-8

1 kommentar:

  1. Vad bra att den är SÅ bra för jag ska snart börja läsa den :)

    SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...