onsdag 17 juli 2013

Tre korta reccar

Eviga glömskan allé av Ritta Jacobsson
B. Wahlströms, ISBN 978-91-32-16093-6

Ibland läser man böcker som man innan läsningen trodde handlade om något helt annat än det de faktiskt handlar om. Eller hur - det måste ha hänt er också någon gång?! Trots att ha läst baksidestexter och sett boktrailer var det precis vad som hände när jag läste Eviga glömskans allé av Ritta Jacobsson. Jag såg framför mig mystisk fantasy, gamla hus med lönngångar och spöken och andra väsen.

Men tji fick jag. För  även om boken kanske innehåller ett spöke eller två (eller inga alls) så är det en välskriven historia om att hitta sig själv, växa som människa och främst om den fruktansvärda sjukdom som kallas Alzheimers och hur den påverkar inte bara den som drabbas av sjukdomen utan de närstående runtomkring. Allt detta mycket väl förpackat i en spännande bok som passar många olika åldrar, gammal som ung.

[adlibris] [bokus]


Förgiftade äpplens klubb av Lily Archer
Natur & Kultur, ISBN 978-91-27-13520-8

En något platt historia om tre tjejer som träffas på internatskola. Det som de har gemensamt är att de alla har mycket otrevliga och hemska styvmammor. Alice, Reena och Molly startar Förgiftade äpplens klubb och börjar smida planer för att bli av med sina elaka styvmödrar.

[adlibris] [bokus]


Pojken som sprang bort av John Boyne
B. Wahlströms, ISBN 978-91-32-15933-6

En kort liten bok som har ett sprakande innehåll likt filmen Big Fish. Gammal man berättar för liten pojke om saker han varit med om och människor han träffat. Noah Barleywater har rymt hemifrån men kommer inte långt förrän han träffar den gamle mannen som lär honom om livet. Fint läs om än lite speciellt.

[adlibris] [bokus]

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...