måndag 22 juli 2013

Retro Stockholm av Fredrik Kullberg

Jag älskar retro, vintage, loppis och arkitektur från speciellt 50/60-talet. Med tanke på det hittade jag ju bästa guideboken för mig: Retro Stockholm av Fredrik Kullberg. Det är en härlig bok med massor av fina bilder som guidar dig igenom Stockholms bästa retro-smultronställen.

Jag går ju direkt igång på Blackebergs t-banestation, Pärlans konfektyr (självklart), Italienska kulturinstitutet och Cassi (kommer definitivt besökas nästa gång i Stockholm) och Café String. 

Det finns tydliga kartor i boken, både över staden men också tunnelbanan, för att du lätt ska kunna hitta till dina nya favoritställen. Fredrik bjuder även på förslag på färdiga "promenader". Varje tips finns med bild, text, adress, telefonnummer, öppettider, webadress och tunnelbanestation. Mycket väl genomtänkt och kanonbra för den som inte hittar så bra i Stockholm.

ICA Bokförlag, ISBN 978-91-534-3889-2

Skaffa den här: [adlibris] [bokus]

1 kommentar:

  1. Vilken mysig bok det verkar vara. Kul med färdiga "promenader" så man kan vara sin egen guide utan att verka helt bortkommen.

    SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...