tisdag 18 juni 2013

Månadens förlag: Änglarnas kamp av Becca Fitzpatrick

Så kom då den fjärde och avslutande delen av serien om de fallna änglarna, Änglarnas kamp. Nu har Nora fått det hett om öronen eftersom Hank, nefilledaren, är död och det är hon som nu ska leda nefilerna i kriget mot de fallna änglarna. Ännu fler hemligheter uppdagas, Noras ärkefiende och tillika halvsyster Marcie flyttar in och blir bästis med Noras mamma och Nora tränar hårt inför den kommande striden.

För det första är det en befrielse att serien består av fyra böcker och inte är en trilogi. Jag börjar bli mätt på trilogier vid det här laget. Jag gillar också att det är ett ordentlig slut med en fin epilog - I need closure people - och det får jag här. Tyvärr är den enligt min mening ganska seg i början och en stor del av boken. Det händer en massa små saker som riktigt inte leder till något mer. Men mot slutet och den sista striden tar sig boken och jag kan inte sluta läsa. 

Två saker i boken, som är så oerhört amerikanska i mina ögon, är att man inte dricker alkohol och att man inte har sex. Präktigt värre. Alkoholen kan jag klara mig utan men en ångande, het sexscen hade ju inte skadat. Allt annat i boken är liksom upplagt för det. Och vad som kunnat kännas pirrigt och förväntansfullt blir istället platt och tråkigt. Men hey - det är en petitess antar jag. Boken (och serien) är mycket väl värd att läsa och den perfekta presenten till YA-tjejen som slukar böcker.


Originaltitel: Finale
Serie: Fallen ängel #4
Författare: Becca Fitzpatrick
Språk: Svenska
Originalspråk: Engelska
Sidor: 320
Genre: Roman, Ungdom
Utgivningsår: 2013
Förlag: B. Wahlströms (recex)
Format: Inbunden
ISBN: 978-91-32-16229-9

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...