söndag 21 april 2013

Vi måste prata kostymfilmer!!!

Jag är, sedan besöket på Jane Austen centret i Bath, hel och fullt såld på Austen och all things kostymdrama! Ni måste tipsa mig om vad jag ska se/läsa. Men helst se. Faktiskt. Jag är så sjukt sugen på att gotta ner mig i massvis med spetsar, hattar och kravatter. TIPSA MIG!

3 kommentarer:

  1. "The Paradise" baserat på Emile Zolas bok är en trevlig liten miniserie i sammanhanget, påminner lite om Mr Selfridge som gått på SVT nu. SVT håller just nu på med jättebra filmatisering av David Copperfield med Maggie Smith och en ung Danliel Radclife. De jag kommer på just nu när det gäller riktigt gamla så, förutom Lark Rise to Candleford som också gått på SVT. Det finns ju modernare "kostymdramer" också men det är ju inte riktigt samma sak :)

    SvaraRadera
  2. bokskadad.blogg.se hade ett inlägg om det för inte så länge sedan där det finns massor med tips.

    Annars tipsar jag även om Den siste mohikanen, Robin Hood, Nord och syd, Rötter, Queen, Marie Antoinette och Längtans blåa blomma.

    SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...