onsdag 3 april 2013

Kretsen av Maggie Stiefvater

Men hej Maggie, vad du är bra! Jag gillade verkligen Vargarna från Mercy Falls-trilogin men jag måste säga att Kretsen går om med hästlängder. För det här är precis vad jag gillar! Jag har en major tonårs-crush på Gansey, kan inte bestämma mig om Adam och bara tokälskar Blue och allt hon är.

Ska vi ta det från början kanske?

Kretsen utspelar sig i Henrietta, Virginia, där magi av olika slag verkar frodas. Här träffar vi ett gäng på fyra privatskolekillar med emblem på brösten och pengar i plånboken (ja i tre av dem i alla fall): Gansey, Adam, Ronan och Noah. De letar efter så kallade leylinjer, magiska stråk som ska kunna leda dem till en gammal, magisk kungagrav. I samma stad bor Blue. Hennes vardag är ett sammelsurium av synska kvinnor, medium, tarotkort och magi. Blues och killarnas vägar korsas och de tar tillsammans upp jakten på Glendower-mysteriet. Det finns bara ett problem. Om Blue kysser sin sanna kärlek kommer hen att dö. Frågan är då bara vem det är som är hennes sanna kärlek...

Boken innehåller allt. Spök, magi, kärlek, hat, sorg, glädje - you name it! Trovärdigt till tusen och jag vill bara läsa mer. Alla kvinnfolk som cirkulerar hemma hos Blue både inspirerar, imponerar och förvirrar. Jag blir inte riktigt klok på (det eventuella) triangeldramat mellan Blue, Adam och Gansey. Jag är ömsom irriterad på och ömson stolt över Ronan. Och Noah, ja honom tycker jag mest synd om. 

Andra delen verkar inte komma på engelska förrän i höst och det innebär att vi får vänta ett tag till på den svenska översättningen. Hur ska jag klara detta???


Titel: Kretsen
Originaltitel: Raven Boys
Författare: Maggie Stiefvater
Språk: Svenska
Originalspråk: Engelska
Sidor: 319
Genre: Roman
Utgivningsår: 2013
Förlag: B. Wahlströms (recex via Booked)
Format: Inbunden
ISBN: 978-91-32-16215-2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...