onsdag 13 mars 2013

Novellix #21-24

Jag tänkte att jag kanske kunde boosta min läslust med ett gäng noveller så jag plockade fram nummer 21-24 av de Novellixer jag har stående i bokhyllan. Och visst hjälpte det. Läslusten smyger sig så sakta på igen. Och visst är de snygga också! Speciellt #21 och #24.

#21 De blå skorna av Linda Olsson
En verkligen jättefin, men sorglig, kärlekshistoria. Liksom när man plockar av kronbladen på en ros, får vi veta mer och mer om personerna i fråga tills läsaren, jag, lämnas med det som kunde varit. Om nu bara saker och ting varit annorlunda. Jamen, den är fantastisk!

#22 Dummy av Bengt Ohlsson
Njae, den här var inget för mig. Jag tycker den var knepig. Fattar inte riktigt tror jag... 

#23 Stamtavla av Karin Ström
Intressant om familje- och syskonrelationer, men den fångar mig inte helt och fullt. Men visst, välskriven och ganska tänkvärd.

#24 Shuno av Dogge Doggelito
Jag visste inte att Dogge kunde skriva. Eller jo visst, han är ju skitbra på låttexter men noveller och romaner är ju en annan sak. Men han är grym på det också. Jag tycker att hans novell är tragisk. Ärlig. Verklig. Och ni vet ju att jag är en sucker för slut där man får en liten twist. Och det får man här. Och då blir man visserligen ännu mer deppig och ledsen. Men riktigt bra, det är den!

1 kommentar:

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...