fredag 8 mars 2013

Månadens förlag: Om Gilla BöckerSom jag redan statuerat så är Gilla Böcker verkligen ett förlag i min smak. Skälen till detta är många men främst för deras utsökta smak när det kommer till bra böcker. Också för att de kommunicerar så fint med oss bokbloggare och skickar fina bruna, handinslagna paket md vita snören. Lycka! Idag tänker jag presentera lite fakta om förlaget som jag hittat på deras hemsida, Gilla Böcker, samt vad som händer hos dem i vår.


Gilla Böcker grundades 2010 och drivs av Ada Wester och Anna Danielsson Levin. Vår utgivning består i dagsläget av romaner, ungdomsromaner och pekböcker. Vi ger ut böcker att längta till, böcker att rekommendera med orden ”Lyckliga du som ännu inte har läst den här”. Vi ger ut god underhållning, helt enkelt böcker att gilla!
Ada Wester är en av grundarna till bokförlaget X Publishing där hon var förläggare. Hon är litteraturvetare med bakgrund i bokhandeln och har på Gilla Böcker övergripande ansvar för utgivningen och det redaktionella arbetet. 

Anna Danielsson Levin har ett förflutet som förlagsredaktör. Efter studier på IHR har hon arbetat som konsult inom marknadsföring och affärsutveckling, samt varit marknadsansvarig för filmbolaget Noble Entertainments dvd-distribution. På Gilla Böcker sköter hon främst försäljning, PR och marknadsföring.Agendan för våren ser ut som följer:


Mars
20 mars släpps Christin Ljungqvists debutroman Kaninhjärta i pocket. Och dagarna efter kommer den fristående uppföljaren Fågelbarn, ett suggestivt thrillerdama om en familj med mörka hemligheter.
April
Katarina Sandberg debuterar i slutet av april med ung vuxen-romanen Vi är inte sådana som i slutet får varandra
Maj
I månadsskiftet april/maj utkommer Jonathan Troppers Boken om Joe i pocket!
Gilla Böcker ger även ut Precious, boken bakom filmen som skakade om den svenska biopubliken, med hyllade skådespelarinsatser av bland andra Mo'Nique och Mariah Carrey, och som vann både Oscarstatyetter och Golden Globes och flertalet andra prestigefyllda filmpriser. Vi släpper den svenska översättningen av Martin Gelin i ny pocketutgåva! (Utk. 20 maj)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...