lördag 26 januari 2013

What to read during lazy days on the beach?

I-landsproblem numero uno: vad ska jag läsa på den stundande solsemestern? E-böcker på iPaden går bort pga att barnen inte släpper iPaden ifrån sig. Men där finns några böcker väntandes på den just in case. Så det gäller att packa rätt och lätt. Jag vet att det säkert kommer bli några nyköp - det blir det ju alltid. Men de kan man ju inte räkna med. Jag vill ha blandad kompott men inga tunga läs. Alltså inte bara chic lit eller klassiker a la Utvandrarna. Så jag vill nu ha er hjälp - ge mig tips på bra semesterläs. 

Några saker som kan hjälpa er i tipsandet:

 • Resans längd: lite mer än två veckor
 • Restid: ca 12 timmar på flyg enkel resa plus ett par kortare flygresor
 • Aktiviteter: främst sol och bad
 • Senaste reseläsningen: 7 lästa böcker på en veckas solsemester
 • Övrigt: barnen (två till antal) är ganska självgående, fler vuxna än barn med på resan, har oftast svårt att sova på flygplan, kan tänka mig offra kläder och skor för fler böcker i väskan
Tack på förhand!

Mvh Resfebrig

3 kommentarer:

 1. Jag var på solsemester för någon vecka sedan och läste en blandad kompott! På flyget till och från läste jag Edmund de Waals Haren med bärnstensögon (kanske ej rekommenderas pga inbunden?), sedan läste jag både deckare och annat: Belinda Bauers Mörk jord, Åsa Nilsonnes Tunnare än blod, Jeanette Wintersons Fyrväktaren, Kristina Appelqvists Den svarta löparen, Chimamanda Ngozi Adichies Lila Hibiskus, jag började läste Femtio nyanser men ledsnade, Erlend Loes Doppler, Ann Rosmans Fyrmästarens dotter och Jonathan Troppers Sju jävligt långa dagar.
  Hade med mig lite av varje i bokväg alltså, en skön mix men inget tungläst.
  Hotellet där vi var hade en liten boksamling man kunde låna och ta från, och jag gjorde både och! Även om du inte är på något hotell kan det ju vara skönt att ha med några böcker du kan lämna kvar... :)

  SvaraRadera
 2. Och ha en skön semester, såklart! :)

  SvaraRadera
 3. Jag håller också på att planerna min semesterläsning ( sportlovet) och det blir nog Little bee, Ta hand om min mor, Stål, Salvadorena och kanske något mer. Kan rekommendera Sju jävligt långa dagar, Trilogin av Marianne Cederwall, något av Tatiana de Rosnay, Blomsterspråket av Diffenbough och Ru av Kim Thuy. Hoppas du får en trevlig semester med mycket sol och läsning!

  SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...