måndag 21 januari 2013

Oh you reading youths - I envy you...

Jag ser hur andra bokbloggare, speciellt den yngre generationen, fullkomligt slukar bok efter bok efter bok och jag känner ett sting av avundsjuka. Sån var jag också. Jag läste och läste och läste. Men, som heltidsarbetande tvåbarnsmamma har man inte samma möjlighet som förr. Jag får inte till den lästid jag vill ha (och behöver). Det är jobb, lämning/hämtning på förskola, handla mat, laga mat, städa, tvätta... Sen ska det finnas tid att umgås också. Och när kvällen kommer är jag så trött, så trött. Så fort jag lutar huvudet mot något t.ex. soffkanten somnar jag. Det är inte lätt att få till lästiden. Januari börjar lida mot sitt slut och jag är glad om jag kommer upp till hälften så många böcker som januari förra året. Men det är klart, mirakel kan ju ske. Men det är lite stressande med alla bra böcker som jag vill läsa, alla recensiner jag vill skriva, bokcirkelboken och annat kul som hör bloggen och läsandet till.

Innan det blir läsarstorm vill jag poäntera att jag UNNAR er detta.Verkligen, det finns inget bättre. Och jag vet att ni också har mycket att göra i skola, att ni hjälper till hemma, extrajobbar etc. Absolut. Men tiden räcker liksom inte till på samma sätt längre. Även om jag prioriterar. Trist.

Så, förlåt för gnället. Jag behövde bara få ur mig detta...

8 kommentarer:

 1. Oj vad jag känner igen mig i det du skriver, jag känner likadant. Jobbar 9-10 timmar/dag och sen är jag helt slut! Brukar göra ett tappert försök att försöka läsa på kvällen men det slutar oftast i att jag somnar haha!
  Har löst det med att lyssna på ljudböcker till och från jobbet :) Alltid något!
  /Cecilia Vår Bokvärld.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner också igen mig. Jag läser mest på helger. Men fattar absolut, om jag hade haft barn hade det varit kört jag är impad att du ens hinner läsa alls måste jag säga. Jobbar på förskola så vet hur mycket tid och energi barn kan ta. Är impad att du ens hinner läsa en bok i månaden. Jag skulle fasen inte hinna ens det om jag haft barn. Nu har jag ju bara en hund, hahaha!

   Appropå nåt annat, fick du mitt mail om vinsten jag vann?

   Radera
 2. Hög igenkänningsfaktor här också. Två barn tar mycket tid trots att de redan går på andra och tredje klass. Jag har som tur 30min bussfärd till och från jobbet så det prioriterar jag som min lästid.

  SvaraRadera
 3. Nej men oj ... Känner allt mer att jag inte vill bli vuxen - hur lillgammal jag än alltid har varit :) Verkar ju riktigt torrt!

  SvaraRadera
 4. Och jag känner att jag inte alls läser så mycket som jag skulle önska som student då kurslitteraturen av icke-skönlitterär art tar mycket av min tid (bl.a. tillsammans med lite extrajobb och restid till och från pojkvännen också som bor på annan ort)...

  SvaraRadera
 5. Jag unnar mig det nu, det gör jag. Jag har tiden och väljer därmed att lägga den på böcker och tv-serier. Tänk så hade jag lagt den på mitt sociala liv? Haha. Men när jag väl skaffar barn då blir det barn för hela slanten! :3 Ta hand om dig, Tess!

  SvaraRadera
 6. Inga barn, men jobbet tar ju sin tid och så är det ju den träning som man ibland ser till blir av och matlagningen på kvällen och så är man ju trött också ... Ja, vuxenliv med eller utan barn är ibland svårt att kombinera med massor av lästid, men så njuter vi kanske mer av den läsning som blir av. :)

  SvaraRadera
 7. Alltså GUD vad jag hade tid att läsa innan jag fick barn! Och som jag läste sen. Massor. Överhuvudtaget fanns massor av tid innan (och då har jag bara ett barn...). Jag jobbade mycket, ofta övertid, tränade och umgicks, men hann läsa mängder. Första månaderna hann jag läsa mycket medan jag ammade, men nu ammar jag så korta stunder (Victors val) så läsningen blir typ fem sidor om dagen.

  SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...