söndag 28 oktober 2012

Överenskommelser av Simona Ahrnstedt

Jag har för andra gången i mitt vuxna liv inte kunnat sluta läsa en bok vid läggdags, utan fortsatt till slutet trots att natt började bli morgon. Jag som annars somnar som på en given signal ett par minuter efter jag lagt mig i sängen. Men alltså inte när jag läste Överenskommelser av Simona Ahrnstedt. Jag ska erkänna att jag inte gjorde den rättvisa till en början eftersom jag började läsa den precis före Bokmässan och trodde att jag skulle läsa ut den snabbt. Men eftersom jag inte hann läsa så mycket under mässan så kom jag hem med bara drygt 100 lästa sidor. Men sen läste jag resten i ett nafs. 

Vi får lära känna Beatrice Löwenström, en ung kvinna som bor med sin kusin och hennes familj. Hennes farbror är inte nöjd med Beatrice - hon är eldigt rödhårig, frispråkig och låter sig inte sättas på plats i första taget. Familjen blir bjudna på Stockholms alla societetstillställningar och där träffar hon gång på gång Seth Hammerstaal - Stockholms mest eftertraktade och omtalade bachelor. En självsäker karl med mer pengar än han kan göra av med och ett sätt som inte alltid passar societeten. Men hela Seths värld vänds upp och ner när han träffar Beatrice. Han har aldrig känt så här förut och han tänker inte ge sig förrän Beatrice är hans. Dessvärre har Beatrices farbror andra planer för henne...

Wow vilken läsupplevelse! Det pirrar i magen av hetta, lycka och glädje samtidigt som det i nästa sekund gör så ont att dela Beatrices upplevelser. Då fulgråter jag som om det vore ett avsnitt av Grey's Anatomy. Och det är en del riktigt starka scener i boken som beskrivs så väl att det mycket väl skulle kunna vara jag som är där och tar del i det hemska. Samma gäller de flirtiga scenerna mellan Beatrice och Seth, för att inte tala om det ångande sexet. Och då är det ändå beskrivet på ett tidsenligt sätt där författaren inte avslöjar allt (jämför med Fifty Shades där vi får ta del av allt). Och hon gör det riktigt, riktigt bra Simona! Jag brukar föredra att läsa böcker som utspelar sig i vår samtid men den här genren var verkligen något för mig. Jag fladdrar förtjust med ögonfransarna och drömmer mig bort för att bli swooned by Seth (eller någon annan hunk, typ Edward Cullen eller nån sån). Älsk på böcker som får mig att känna så! När jag träffade Simona på Bokmässan pratade vi en del om genren och hon gav mig ett par boktips som jag definitivt ska beställa så fort jag betat av en del olästa i hyllan.

Simona tillhör hädanefter en av mina favoritförfattare och jag ska alldeles snart läsa hennes andra roman, Betvingade. Sen vet jag att hon har annat på gång och det ser jag så fram emot. Och till er som inte har läst Överenskommelser finns det ju bara en uppmaning: läs den!

Titel: Överenskommelser
Författare: Simona Ahrnstedt
Språk: Svenska
Sidor: 389
Genre: Romance
Utgivningsår: 2010
Förlag: Ponto Pocket
Format: Pocket
ISBN: 978-91-86587-60-4

7 kommentarer:

 1. Tre-på-tre, nu slipper ni mig:

  http://punktebba.blogspot.se/2012/10/tre-pa-tre-jag-ger-upp.html

  SvaraRadera
 2. Läste också den nyligen och hade som du svårt att slita mig från Beatrices öde! Vill läsa mer om Beatrice... Gillade den mycket!

  SvaraRadera
 3. get more e6m09m5k03 replica louis vuitton bags replica bags online m7f86c3q88 replica bags vuitton replica hermes n2a45p1m88 7a replica bags replica bags koh samui replica gucci bag c1r68e7n68 replica bags online shopping

  SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...