tisdag 16 oktober 2012

Bokmässan i backspegeln: Seminarierna


Det har de senaste veckorna fullkomligt kryllat av inlägg om Bokmässan i alla bokbloggar. Jag kom hem efter fyra fantastiska dagar och fick total bloggkramp. Men nu ser ni, nu kommer jag igen med en inläggsserie deluxe! Seminarierna är först ut. Jag gick på en hel del seminarier på årets Bokmässa. Det blev till sist en blandad kompott och här är en lista på det jag fick uppleva (jag älskar listor, visste ni det?):

Besökta seminarier: Undervisning och lärande på vetenskaplig grund, Lusten att läsa och lusten att skapa, Hur roligt får det bli?, Sociala medier och bokens framtid, Att skriva så att pojkar vill läsa, Drastiskt och humoristiskt om trasiga ungdomar, Serier i undervisningen och Torka aldrig tårar utan handskar. Jag hade velat gå på en hel del andra också men eftersom fylldes av så mycket annat också blev det svårt. Tyvärr.

Missade seminarier: Tyvärr alldeles för många. De som grämer mig mest är ett par seminarier med inriktning skräck, Strandberg/Bergmark Elfgren – såg inte dem alls, Schibbye/Persson hade jag gärna lyssnat till och Andras Lundstedt. Jag säger som min yngsta dotter – typiskt!

Bästa seminariet: Gardell. Alla gånger! Men Jenny x2 (Jägerfeld & Valentine) var riktigt bra också.

Sämsta seminariet: Sociala medier och bokens framtid. Kunde blivit en riktig fullträff men det var för yvigt, de pratade runt varandra och kom aldrig till kärnan i det hela.

Inför nästa år: Planera ännu bättre. Jag hade styrt upp mig ganska bra i år och lade till och drog ifrån allt eftersom. Men nästa år ska jag styra upp mig ännu mer för att inte missa något.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...