onsdag 8 augusti 2012

Mitt val i TRE PÅ TRE-utmaningen!

Det blir de tre första böckerna ur Michael Grants Gone-serie, mest för att jag har dem hemma. Nedan kan ni läsa om dem. Ni kan också följa alla medverkandes val och progression - klicka bara på TRE PÅ TRE här ovanför, under headern. Och förresten - så kul att så många vill vara med. Och än är det inte försent att hoppa på...!



Gone 1: Övergivna
På ett ögonblick försvinner alla över 15 år! 
Bilar kör av vägen, spädbarn ligger ensamma i sin vagga och plötsligt fungerar inte telefonerna, Internet eller TV. Det finns ingen hjälp. 
En helt ny skrämmande värld möter de övergivna barnen och tonåringarna. En värld utan vuxna där laglöshet träder in. Där mat för dagen blir en kamp och där de starka ställs mot de svaga. Förtvivlat försöker de ungdomarna komma på gåtans lösning. Men tiden börjar rinna ut för Sam. Han fyller snart år. Och när man fyller femton försvinner man.




Gone 2: Hunger
Tre månader har gått sedan alla under femton försvann i det som nu kallas zonen. Nu är maten slut sedan flera veckor tillbaka. Alla svälter, men ingen har någon lösning. Och för varje dag som går utvecklar allt fler barn övernaturliga krafter som skiljer dem från dem som inte har sådana krafter.
Spänningarna ökar och kaos hotar staden. Det är de vanliga barnen mot mutanterna. Och varje individ måste kämpa för sin egen överlevnad. Även de goda blir onda.
Men ett ännu större hot tornar upp sig. Mörkret, en osannolik varelse som levt djupt begravd i bergen, börjar locka till sig några av invånarna i zonen - och manipulera dem.
Mörkret har vaknat. Och är hungrigt... 




Gone 3: Lögner
Medan Perdido Beach brinner rasar många strider. Astrid kämpar mot de andra i rådet. Människofronten kämpar mot mutanterna. Och Sam kämpar mot Drake, som återvänt från de döda och en gång för alla vill döda Sam. Och samtidigt sprider sig livsfarliga rykten ännu snabbare än branden. De kommer från profetissan Orsay och hennes följeslagerska Nerezza, och vad ryktet säger är att döden är en väg ut ur Zonen. 
Livet är svårare än någonsin, och allt fler vill desperat ta sig ut. Men är de tillräckligt desperata för att tro att döden ska göra dem fria?




Bild och text från B.Wahlströms.

2 kommentarer:

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...