tisdag 31 juli 2012

Mitt liv som bok av Paul Desalmand

En absolut "boblmaf måste läsa"-bok. Det hör ni väl bara på titeln - Mitt liv som bok. Och det är just vad den handlar om också. Vi får följa en bok från att den föds ända till dess avslutande öde på en gyttjebotten i en sjö i Afrika. Vi vet inte vilken bok det är (men jag är oerhört nyfiken - det verkar vara en klok bok) men däremot vikt och mått - vilket ju är brukligt för en nyfödd. Boken om bokens liv är en kortis på bara 179 sidor men innehållet är desto större. Vi får följa med vår bok till olika platser, bokhandlare, ägare och inte minst får vi träffa bokens vänner och bekanta - andra böcker. Och det är de passagerna som jag tycker är absolut bäst. När böckerna, precis som i vår familjs stora favoritfilm, i sann Toy Story-anda får liv och diskuterar än det ena än det andra. Boken blir emellanåt ganska ordentligt tilltygad men håller ändå modet uppe. Det är när bokens ålder passerat 20 år som vi får lära känna den genom dess berättelse - eller som den själv vill kalla det - "ett vittnesmål om de viktigaste händelserna i mitt liv". 

Till boken finns ett mycket bra förord av Jenny Lindh där hon beskriver hur boken har påverkat henne, hon klappar lite extra på böckerna i hyllan, pratar med dem som vissa gör med blommor. PRECIS så reagerar jag med. Sedan boken blev utläst har jag stått i mitt "bibliotek" och pratat och gullat. Och min man har varit på väg att skicka mig till ett väl valt ställe där man tar hand om personer som inte riktigt är som andra... Skämt åsido - böcker har alltid betytt mycket för mig, både som ting och funktion. Och efter Desalmands bok har mina känslor för böcker bara förstärkts ännu mer. Är du sugen på kvalitétslitteratur och en ganska annorlunda roman så tycker jag verkligen att ni ska läsa Mitt liv som bok!

Titel: Mitt liv som bok
Originaltitel: Le papilon
Författare: Paul Desalmand
Språk: Svenska
Originalspråk: Franska
Sidor: 179
Genre: Roman
Utgivningsår: 2012
Förlag: Ordfront
Format: Inbunden
ISBN: 978-91-7037-621-4

8 kommentarer:

 1. Vad roligt att läsa, jag har bara läst en ganska negativ recension förut, men nu blev jag nyfiken! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, man säger ju smaken är som baken eller hur...

   Radera
 2. Är nyfiken. Kommer du att ha samma utmaning i år som förra året. Jag tänker på 3 på 3 som var den roligaste utmaningen jag var med om förra året.

  SvaraRadera
 3. Jag håller på och läser den nu, och jag håller med förordet var verkligen bra!

  SvaraRadera
 4. visit this website this page look here Recommended Site browse around this site his explanation

  SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...