torsdag 7 juni 2012

Utmaning: Res med litteraturen i sommar!

Jag tänkte köra en litterär semesterresa i sommar som en del i min sommarläsning och tänkte att det kan väl passa att köra den som en utmaning! Min tanke är att man väljer fem (eller fler men jag kör på fem) böcker från olika länder som man sedan ska läsa i en förvald ordning. T.ex. så kanske man börjar med en bok från Australien, forstätter med en sydafrikansk, går vidare med en spansk författare, hoppar upp till Island och avslutar i Mexico. Hajar ni? Det visste jag väl, bra!

Vi startar utmaningen när jag går på semester den 15/6 och går i mål två och en halv månad senare, den 31/8. Min tanke är att ni anmäler er här och länkar till ert reseinlägg så samlar jag ihop allt i en flik här. Ni tjoar till när ni läst ut en bok och jag för protokoll. I ert reseinlägg specificerar ni vilka länder ni ska besöka, böckerna ni ska läsa och andra tankar. När tiden för resandet tagit slut lottar jag ut ett bokpris till en av de som fullföljt utmaningen! Mitt inlägg om vart jag ska resa kommer efter helgen!

Jag hoppas ni hoppar på min litterära semesterresa! 
Ni kan anmäla er fram till och med startdatum.

2 kommentarer:

  1. Åh vilken roligt grej! Jag vill absolut vara med, mitt inlägg om vilka böcker kommer nog upp imorgon! :)

    SvaraRadera
  2. Jättekul idé men vet inte om jag hinner, har så mycket böcker redan på "att läsa" listan att de inte får plats med mer utmaningar =)

    Men hoppas på att många andra hänger på så jag kan läsa om deras "resa"

    SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...